Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

Štáb NSE plánuje v sťažených podmienkach


Štáb NSE plánuje v sťažených podmienkach
V pondelok 18. októbra 2010 zhoršená bezpečnostná situácia v alfalandskom Záhorí zapríčinila sťažené podmienky na naplánovanie a vedenie logistických operácií v priestore nasadenia. Z dôvodu niekoľkých útokov na kemp NSE SVK a zvýšeného počtu logistických požiadaviek mechanizovanej prápornej skupiny, pracovali členovia štábu NSE pod tlakom. Situáciu zhoršil aj konflikt s lokálnymi obyvateľmi na vstupe do kempu.
Pretrvávajúce nepokoje v priestore nasadenia si v priebehu pondelka vyžiadali odvoz poškodenej techniky mechanizovanej prápornej skupiny do strediska opráv v alfalandskom Záhorí. Štáb NSE musel i napriek častým útokom na kemp naplánovať a vyslať konvoj na vyzdvihnutie tejto techniky a v popoludňajších hodinách  vyslali logistický konvoj, ktorého úlohou bolo vyzdvihnutie logistických zásob na letisku dodaných Slovenskou republikou.
O pomoc domácemu obyvateľstvu z dôvodu pretrvávajúcich dažďov v priestore alfalandského Záhoria požiadal starosta obce Alfa City predstaviteľov NSE. Náčelník štábu NSE prisľúbil podporu obyvateľom, ale zároveň upozornil starostu na udalosť, ktorá sa odohrala v skorých ranných hodinách na bráne do kempu NSE SVK. Štyria zamestnanci kempu z radov domáceho obyvateľstva sa pokúšali tajne preniesť nože a ďalšie zakázané predmety do tábora. Náčelník štábu starostu počas priateľského rozhovoru požiadal, o zabezpečenie dodržiavania uzatvorených dohôd a informovanie obyvateľstva o bezpečnostných požiadavkách pri vstupe do tábora.

Štáb NSE plánuje v sťažených podmienkachŠtáb NSE plánuje v sťažených podmienkachŠtáb NSE plánuje v sťažených podmienkachŠtáb NSE plánuje v sťažených podmienkachŠtáb NSE plánuje v sťažených podmienkachŠtáb NSE plánuje v sťažených podmienkachŠtáb NSE plánuje v sťažených podmienkachŠtáb NSE plánuje v sťažených podmienkachŠtáb NSE plánuje v sťažených podmienkachŠtáb NSE plánuje v sťažených podmienkachŠtáb NSE plánuje v sťažených podmienkachŠtáb NSE plánuje v sťažených podmienkach

Autor: PIO , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 18.10.2010
Čítanosť: 34535
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share