Preskocit navigáciu

Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“


Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“

Špecialisti civilno-vojenskej spolupráce (ďalej len „CIMIC“) a psychologických operácií (ďalej len „PSYOPS“) Ozbrojených síl Slovenskej republiky zorganizovali 19. - 23. novembra 2018 v priestoroch Strediska CIMIC a PSYOPS v posádke Martin medzinárodnú konferenciu „DANUBIA BRIDGE 2018“. Cieľom konferencie bolo vykonať odbornú diskusiu o aktuálnych témach a výzvach v oblasti CIMIC a PSYOPS v rámci plnenia odborných úloh medzinárodného a domáceho krízového manažmentu. Konferencie sa zúčastnili príslušníci Maďarska, Poľska, Litvy, Spojených štátov amerických, Nemecka ale aj príslušníci Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu (OBSE) v Európe.

„Aktívnosť účastníkov konferencie počas odborných diskusií nás jednoznačne utvrdila v tom, že zorganizovať túto konferenciu bol výborný nápad. Bola to skvelá príležitosť zvýšiť si odborné znalosti z oblastí civilno-vojenskej spolupráce a psychologických operácií“, zdôraznil major Branislav Krajčík, v zastúpení Náčelník Oddelenia CIMIC a PSYOPS Veliteľstva pozemných síl OS SR. „Pevne verím, že konferencia DANUBIA BRIDGE sa uskutoční opäť z dôvodu kvalitných odborných výstupov a pozitívnych ohlasov účastníkov. Máme záujem naďalej prehlbovať vzťahy medzi našimi ozbrojenými silami a ozbrojenými silami zahraničných armád prostredníctvom tejto aktivity“, dodal veliteľ Strediska CIMIC a PSYOPS major Matúš Šostronek.

Konferencia tohto typu sa uskutočnila po prvýkrát na území strednej Európy a vďaka pozitívnej spätnej väzbe zo strany účastníkov je podobná aktivita plánovaná aj v ďalšom výcvikovom roku 2019.


Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“Medzinárodná konferencia „Danubia Bridge 2018“

Autor: Oddelenie CIMIC a PSYOPS/VePS , Foto: Stredisko CIMIC a PSYOPS - Dátum: 28.11.2018
Čítanosť: 3516
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share