Preskocit navigáciu

Veliteľstvo pozemných síl má opäť dvoch zástupcov veliteľa


Veliteľstvo pozemných síl má opäť dvoch zástupcov veliteľa

Presne po 12-tich mesiacoch má Veliteľstvo pozemných síl OS SR opäť dvoch zástupcov veliteľa. Na slávnostnom zhromaždení za účasti náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Daniela Zmeka, ktorý sa konal 1. júla 2019, bol ustanovený do funkcie zástupcu veliteľa PS OS SR brigádny generál Martin Michalko, ktorý sa po štyroch rokoch opäť vrátil do pôsobnosti pozemných síl.

Po vyhlásení personálneho rozkazu a úvodom slove brigádneho generála Karola Navrátila,  náčelník Generálneho štábu OS SR vo svojom príhovore zdôraznil, že na ďalšiu funkciu zástupcu veliteľa prichádza odborník, ktorý počas svojej kariéry prešiel všetkými stupňami velenia a riadenia. Jeho prioritou bude sústrediť sa na zvýšenie vycvičenosti jednotiek, útvarov a zväzkov PS OS SR s cieľom ešte viac previazať tieto stupne, doladiť už naštartované procesy výcviku, zvýšiť úroveň vycvičenosti a pretaviť všetky teoretické vedomosti, ktoré brigádny generál Michalko získal počas štúdia  na Army War College v USA do praxe.  

Novoustanovenému zástupcovi veliteľa generál Zmeko zaželal veľa elánu pri plnení zložitých povinností na novej funkcii.


Veliteľstvo pozemných síl má opäť dvoch zástupcov veliteľaVeliteľstvo pozemných síl má opäť dvoch zástupcov veliteľaVeliteľstvo pozemných síl má opäť dvoch zástupcov veliteľaVeliteľstvo pozemných síl má opäť dvoch zástupcov veliteľa

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel.PS - Dátum: 01.07.2019
Čítanosť: 7075
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share