Preskocit navigáciu

Vojaci precvičia aktívne zálohy aj v roku 2021


Vojaci precvičia aktívne zálohy aj v roku 2021

V dňoch 10. až 21. mája prebiehal výcvik aktívnych záloh určenými profesionálnymi vojakmi od 21. mechanizovaného práporu v Trebišove v priestoroch Posádkového cvičiska Veľké Ozorovce. Výcvik bol organizovaný so zameraním na prípravu vojakov aktívnych záloh na výkon funkcie podľa predurčenia pre čas mimoriadnej služby a na plnenie úloh ozbrojených síl v stave bezpečnosti pri riešení mimoriadnych udalostí.

Výcvik aktívnych záloh bol zameraný na rozvoj a zdokonaľovanie vojenskej odbornosti v oblasti delostreleckých zbraňových systémov, komunikačných a informačných prostriedkov, logistiky vojsk, radiačnej, chemickej a biologickej ochrany, vojenského manažmentu a výcviku, ako aj vojenského zdravotníctva, špeciálnych operácií, ženijnej podpory a ďalších potrebných spôsobilostí vojakov ozbrojených síl. V prípade Vojenskej polície si príslušníci aktívnych záloh precvičili odbornosti vojenskej dopravnej a poriadkovej služby či ochranu osôb a objektov.

Keďže Ozbrojené sily SR takto v roku 2021 plánujú vycvičiť celkovo 330 vojakov zaradených do aktívnych záloh, plánovaný je aj výcvik aktívnych záloh Generálneho štábu Ozbrojených síl SR, Veliteľstva pozemných síl v Trenčíne, Veliteľstva 1. mechanizovanej brigády v Topoľčanoch, Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády v Prešove, Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine, 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline, ďalej tiež aktívnych záloh Ženijného práporu v Seredi, Práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v Rožňave a po druhýkrát aj aktívnych záloh Vojenskej polície.



Autor: 21.mpr , Foto: 21.mpr - Dátum: 24.05.2021
Čítanosť: 3030
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share