Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup v Sokolovských kasárňach


Slávnostný nástup v Sokolovských kasárňach

Dňa 22. apríla 2010 sa v Sokolovských kasárňach v Prešove uskutočnil slávnostný nástup pri príležitosti odchodu 58 príslušníkov prieskumnej roty 2. mechanizovanej brigády a 12. mechanizovaného práporu Nitra do operácie ISAF v Afganistane.
Táto významná udalosť prebehla za prítomnosti ministra obrany SR Jaroslava BAŠKU, zástupcu náčelníka GŠ OS SR genpor. Petra GAJDOŠA, veliteľa pozemných síl OS SR genmjr. Jaroslava VÝVLEKA, náčelníka štábu pre operácie GŠ OS SR genmjr. Jána SALAGANIČA, náčelníka štábu pozemných síl OS SR plk. gšt. Karola NAVRÁTILA, veliteľa 2. mechanizovanej brigády brig. gen. Ondřeja NOVOSADA, veliteľa vrtuľníkového krídla plk. gšt. Miroslava KORBU, ďalších  hostí a širokej verejnosti.
Nová strážna jednotka bude strážiť nový vstupno - výstupný kontrolný bod ECP-5 na základni KAF v Kandaháre. Je to prvé nasadenie tejto jednotky, čím sa zvyšuje príspevok Slovenska do  operácie ISAF v Afganistane. Jeden príslušník posilní multifunkčnú ženijnú rotu.


Slávnostný nástup v Sokolovských kasárňach	Slávnostný nástup v Sokolovských kasárňach	Slávnostný nástup v Sokolovských kasárňach	Slávnostný nástup v Sokolovských kasárňach	Slávnostný nástup v Sokolovských kasárňach	Slávnostný nástup v Sokolovských kasárňach	Slávnostný nástup v Sokolovských kasárňach

Autor: npor. Ing. Juraj Dobrovič , Foto: npor. Ing. Juraj Dobrovič - Dátum: 22.04.2010
Čítanosť: 16500
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share