Preskocit navigáciu

INTENZÍVNY POĽNÝ VÝCVIK


INTENZÍVNY POĽNÝ VÝCVIK

          V dňoch 23. až 30. apríla 2010 prebieha vo Výcvikovom priestore vojenského obvodu Lešť intenzívny poľný výcvik príslušníkov 3. mechanizovanej roty 11. mechanizovaného práporu Martin. Kontrolu výcviku a priebeh bojových strelieb čiat v súčinnosti s prieskumnými jednotkami 11.mpr a podpory minometných jednotiek 11.mpr dňa 29. 4. 2010 vykonali veliteľ pozemných síl generálmajor Jaroslav VÝVLEK a zástupca veliteľa 1. mechanizovanej brigády, plukovník Milan SLEZÁK. 
          Príslušníci 11. mpr v mesiaci apríl 2010 absolvujú výcvik v etape čaty, ktorého vyvrcholením je vykonanie kontroly zladenosti čiat a vykonanie bojových strelieb čiat cez deň a v noci. Zamestnania sú vykonávané v súčinnosti s Odborom simulačných technológii UŠZV Lešť za podpory živej simulácie systému MILES 2000, ktorý tento výcvik približuje k reálnym bojovým podmienkam.
           Poľný výcvik je súčasťou prípravy príslušníkov Martinského práporu v rámci prípravy mechanizovanej prápornej skupiny do cieľov síl. V mesiaci apríl sa vo VP VO Lešť vystriedali všetky jednotky 11. mpr, ktoré tam vykonali výcvik v etape čaty zavŕšený bojovými streľbami čiat cez deň a v noci.


Intenzívny poľný výcviikIntenzívny poľný výcviikIntenzívny poľný výcviikIntenzívny poľný výcviikIntenzívny poľný výcvikIntenzívny poľný výcvikIntenzívny poľný výcvikIntenzívny poľný výcvikIntenzívny poľný výcvikIntenzívny poľný výcvik

Autor: kpt. Marek Muller , Foto: rtm.Róbert Hložka - Dátum: 29.04.2010
Čítanosť: 14293
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share