Preskocit navigáciu

Medaily za službu v operáciách pre slovenských vojakov


Medaily  za službu v operáciách pre slovenských vojakov

V piatok 18. júna 2010 sa v priestoroch ministerstva obrany v Bratislave, konalo slávnostné privítanie príslušníkov jednotky ISAF, ktorá ukončila svoje pôsobenie v Afganistane.

Počas slávnostného nástupu si 133 profesionálnych vojakov prevzalo z rúk ministra obrany Jaroslava Bašku a náčelníka Generálneho štábu generála Ľubomíra Bulíka medaily za účasť vo vojenskej operácii.
Príslušníci rotácie jednotky ISAF pôsobili v Afganistane 6 mesiacov pod velením podplukovníka Alexandra Schobera (od decembra 2009 do júna 2010). 60 vojenských policajtov pôsobilo ako strážna jednotka na základni v Kandaháre, 56 príslušníkov multifunkčnej ženijnej roty malo za úlohu odmínovacie práce v priestore nasadenia, elimináciu nevybuchnutej munície, rekonštrukciu vzletových a pristávacích dráh, opravy a budovanie ostatných letiskových plôch, úpravy terénu a ničenie určených objektov v priestore základne Kandahár. Ďalších 5 príslušníkov pôsobilo pod holandským velením na základni v Tarin Kowte v provincii URUZGAN, ktorých úlohou bolo viesť pokračujúci výcvik jednotiek afganskej armády, vykonávať školenia, monitorovať a dohliadať na každodenné aktivity. Dvaja príslušníci pôsobili na veliteľstve ISAF v Kandaháre, odkiaľ velili  slovenskému kontingentu.


Medaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakov

Autor: Sekretariát PS , Foto: Sekretariát PS - Dátum: 18.06.2010
Čítanosť: 11598
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share