Preskocit navigáciu

V obci Ľubica, vojaci pozemných síl kladú ďalší most


V obci Ľubica, vojaci pozemných síl  kladú ďalší most V stredu 30. júna 2010 začali vojaci z 2. mechanizovanej brigády opäť pomáhať civilnému obyvateľstvu pri odstraňovaní následkov po povodniach. Obvodný úrad v Kežmarku požiadal Ozbrojené sily Slovenskej republiky o pomoc pri zabezpečení premostenia v obci Ľubica – časť Záľubica, kde došlo následkom povodní k poškodeniu mostu. Pod dohľadom poručíka Jána Nadžadym veliteľom ženijnej mostnej čaty z 2. mechanizovanej brigády, bol vykonaný ženijný prieskum, podľa ktorého má most narušenú statiku a je neprejazdný pre automobily nad 3,5 tony. Predmetný most slúžil pre miestnych obyvateľov a pre autobusovú dopravu. Pred samotným položením nového mostu boli vykonané prípravné práce k úprave brehov a vytvorenie pevných plôch. Náhradné premostenie je zabezpečené prostredníctvom techniky PM-55 v blízkosti hlavnej cesty cez Ľubický potok, ktorého šírka je 11,5 metra.
Prepravník mostu (PM) je špeciálne vozidlo určené k prevážaniu záložného mostu pre mostný tank MT -55 A. Konštrukcia prepravníka umožňuje i samostatné núdzové položenie mostu cez prekážku a jeho zdvihnutie. Prepravník je postavený na upravenom podvozku ťažkého obrneného automobilu Tatra T -813. Maximálna šírka premostenia prekážky je 17 metrov a dolovená zaťaženosť mostu je 50 ton.

V obci Ľubica, vojaci pozemných síl  kladú ďalší mostV obci Ľubica, vojaci pozemných síl  kladú ďalší mostV obci Ľubica, vojaci pozemných síl  kladú ďalší mostV obci Ľubica, vojaci pozemných síl  kladú ďalší mostV obci Ľubica, vojaci pozemných síl  kladú ďalší mostV obci Ľubica, vojaci pozemných síl  kladú ďalší most

Autor: Sekretariát veliteľa PS , Foto: 2.mb - Dátum: 01.07.2010
Čítanosť: 17554
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share