Preskocit navigáciu

Odborná príprava CREVAL tímu


Odborná príprava CREVAL tímu Jednou z prioritných úloh výcvikového roka 2010, ktorú plnia pozemné sily OS SR v spolupráci s ostatnými zložkami ozbrojených síl a vojenskou políciou je príprava a udržanie 11.mechanizovanej práporovej skupiny (mprsk) v silách vysokej pripravenosti ako zálohy nasaditeľných síl pre NATO.

Dňa 14. júla 2010 v priestoroch Veliteľstva pozemných síl OS SR Trenčín vykonal plukovník gšt. Ľubomír MIŠKOLCI už v poradí druhú prípravu CREVAL tímu pre vykonanie previerky bojovej pripravenosti mprsk. Previerkový tím je zložený z príslušníkov pozemných síl, síl výcviku a podpory, vzdušných síl, vojenskej polície a generálneho štábu. Jeho hlavnou úlohou bude preveriť bojovú pripravenosť jednotiek deklarovaných do mechanizovanej práporovej skupiny v súlade so štandardami Aliancie v rámci cvičenia Joint Goal 2010 za účasti inšpektorov NATO, ktoré sa uskutoční na jeseň tohto roka.

Cieľom odbornej prípravy bolo preveriť splnenie navrhovaných opatrení z počiatočnej prípravy CREVAL tímu, spresniť spôsob preverovania deklarovaných jednotiek s ohľadom na aliančné dokumenty, ktoré doposiaľ neboli v OS SR implementované. Pripraviť Administratívny rozkaz veliteľa PS OS SR a stanoviť úlohy do vykonania prvej fázy previerky.


Odborná príprava CREVAL tímuOdborná príprava CREVAL tímuOdborná príprava CREVAL tímu

Autor: plk.gšt. Ing. Ľubomír Miškolci , Foto: rtm. Róbert Hložka - Dátum: 14.07.2010
Čítanosť: 11822
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share