Preskocit navigáciu

Príprava ďalších vojakov do operácie ISAF - Bezpečný perimeter 2010 - Safety perimeter 2010


Príprava  ďalších vojakov do operácie ISAF - Bezpečný perimeter 2010 - Safety perimeter 2010 V týchto dňoch vo vojenských výcvikových priestoroch Veľké Ozorovce a Valaškovce, prebieha záverečný sústredený výcvik strážnej jednotky Tarin Kowt, príslušníkov PRT (provinčné rekonštrukčné tímy) a príslušníkov predurčených na veliteľstvo ISAF, ktorí budú od septembra tohto roka, plniť úlohy v operácii ISAF v Afganistane.

V stredu 14. júla 2010, za účelom vykonania kontroly výcviku jednotky pripravujúcej sa na nasadenie do operácie ISAF, veliteľ pozemných generálmajor Jaroslav Vývlek v sprievode veliteľa 2.mechanizovanej brigády brigádneho generála Ondřeja Novosada si osobne preveril pripravenosť jednotky.
Veliteľ 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov podplukovník Ján Stavrovský, prítomným poskytol krátky brífing o plnení úloh výcviku ISAF a následne vo Veľkých Ozorovciach, vykonali kontrolu pripravenosti strážnej čaty pod velením poručíka Ľubomíra Mizeráka. Veliteľ strážnej čaty vykonal doklad veliteľovi pozemných síl OS SR o pripravenosti a vycvičenosti jednotky a plnení operačných úloh súvisiacich s ochranou Campu Holland a s celkovým zabezpečením misie ISAF v rámci operácie Bezpečný perimeter 2010 - Safety perimeter 2010. Na závere generálmajor Jaroslav Vývlek, vyjadril presvedčenie, že jednotka sa dôsledne pripravuje na nasadenie do operácie medzinárodného krízového manažmentu.
Cieľom cvičenia je prehĺbiť praktické zručnosti veliteľov v riadení jednotiek v operáciách pri plnení štandardných a špecifických úloh ako aj preveriť schopnosť ich rýchleho rozhodovania. Zároveň sa preverujú príslušníci jednotiek v zvládaní činnosti podľa operačných úloh a ako aj ich morálne a psychické kvality a fyzická pripravenosť.
Poslaním strážnej jednotky Tarin Kowt počas nasadenia v operácii ISAF, bude nepretržitá ochrana a obrana tábora, s účelom zabrániť napadnutiu, preniknutiu nepovolaných osôb do tábora „Holland“ na základni COB Tarin Kowt pod holandským velením.


Príprava  ďalších vojakov do operácie ISAF - Bezpečný perimeter 2010 - Safety perimeter 2010Príprava  ďalších vojakov do operácie ISAF - Bezpečný perimeter 2010 - Safety perimeter 2010Príprava  ďalších vojakov do operácie ISAF - Bezpečný perimeter 2010 - Safety perimeter 2010Príprava  ďalších vojakov do operácie ISAF - Bezpečný perimeter 2010 - Safety perimeter 2010Príprava  ďalších vojakov do operácie ISAF - Bezpečný perimeter 2010 - Safety perimeter 2010

Autor: kpt. Mgr. Lenka Bušová , Foto: šbnrtm. Martin Ruščin - Dátum: 15.07.2010
Čítanosť: 13999
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share