Preskocit navigáciu

Ozbrojené sily opäť pomáhajú civilnému obyvateľstvu


Ozbrojené sily opäť pomáhajú civilnému obyvateľstvu

V priebehu niekoľkých týždňov, vojaci z 2. mechanizovanej brigády pozemných síl, opäť pomáhajú civilnému obyvateľstvu pri odstraňovaní následkov po povodniach. Ženijné vojsko v rámci pomoci po povodniach, doposiaľ položilo už desať mostov.
V stropkovskom okrese medzi obcami Miňovce a Breznica v dôsledku prívalových dažďov, (ktoré boli v mesiaci máj a jún) došlo k narušeniu miestnej komunikácie pre všetky motorové vozidlá a miestni obyvatelia, aby sa dostali do svojich príbytkov museli tento úsek obchádzať niekoľko desiatok kilometrov.
V týchto dňoch bol na postihnutých miestach, pod dohľadom poručíka Jána Nadžadyho veliteľom ženijnej mostnej čaty z 2. mechanizovanej brigády (mb), vykonaný ženijný prieskum a na základe rekognoskácie vojaci pozemných síl, pod velením nadporučíka Petra Ľuptáka zástupcu veliteľa ženijnej roty 2.mb, dňa 22.júla 2010 uskutočnili cez rieku Ondava premostenie s pomocou použitia techniky PM 55.
Prepravník mostu (PM) je špeciálne vozidlo určené k prevážaniu záložného mostu pre mostný tank MT -55 A. Konštrukcia prepravníka umožňuje i samostatné núdzové položenie mostu cez prekážku a jeho zdvihnutie. Prepravník je postavený na upravenom podvozku automobilu Tatra T -813. Maximálna šírka premostenia prekážky je 17 metrov a dovolená zaťaženosť mostu je 50 ton.


Ozbrojené sily opäť pomáhajú civilnému obyvateľstvuOzbrojené sily opäť pomáhajú civilnému obyvateľstvuOzbrojené sily opäť pomáhajú civilnému obyvateľstvuOzbrojené sily opäť pomáhajú civilnému obyvateľstvuOzbrojené sily opäť pomáhajú civilnému obyvateľstvuOzbrojené sily opäť pomáhajú civilnému obyvateľstvu

Autor: kpt.Mgr. Lenka Bušová , Foto: por. Ing. Ján Nadžady - Dátum: 22.07.2010
Čítanosť: 16440
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share