Preskocit navigáciu

Kurz obslúh granátometu AGS-17


Kurz obslúh granátometu AGS-17

Z dôvodu zavedenia granátometu AGS -17 do výzbroje 11. mechanizovaného práporu Martin (mpr), ktorý je zaradený do cieľov síl, sa vybraní príslušníci práporu, v uplynulých dňoch zúčastnili niekoľkodňového kurzu, ktorý bol zameraný na obsluhu granátometu. Plnenie úloh vyplývajúcich z cieľov síl je druhou prioritou náčelníka Generálneho štábu OS SR pre výcvikový rok 2010.
Pod vedením profesionálnych inštruktorov z práporu výcviku Martin sa v prvej časti kurzu zamerali na oboznámenie sa zo základnými takticko - technickými údajmi a s použitím zbrane. V praktickej časti si nadobudnuté teoretické vedomosti preverili priamo v teréne praktickým zamestnaním, ktoré sa konalo dňa 5. augusta 2010 vo vojenskom výcvikovom priestore Lešť. Zamestnanie riadil zástupca veliteľa 2.mechanizovanej roty 11.mpr nadporučík Stanislav Lučan.
Všetci zúčastnení príslušníci 11. mechanizovaného práporu splnili stanovené cvičenie v streľbe s hodnotením výborne a opäť potvrdili svoju vysokú profesionalitu.


Kurz obslúh granátometu AGS-17Kurz obslúh granátometu AGS-17Kurz obslúh granátometu AGS-17Kurz obslúh granátometu AGS-17

Autor: kpt.Mgr. Lenka Bušová , Foto: voj.Lukáš Strečanský - Dátum: 06.08.2010
Čítanosť: 17705
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share