Preskocit navigáciu

Štábny nácvik veliteľstva pozemných síl


Štábny nácvik veliteľstva  pozemných síl

      Dňa 10. augusta 2010 na veliteľstve pozemných síl OS SR sa pod názvom "Budúca výzva - Future Challange", začal trojdňový štábny nácvik k spracovaniu operačného plánu (OPLANu) pre prípravu, nasadenie, udržanie a stiahnutie deklarovaných príspevkov pre NRF (NATO Response Force) 2012 a 2013.
      Štábny nácvik zahájil náčelník štábu veliteľstva pozemných síl (VePS) plukovník gšt. Karol Navrátil, ktorý cvičiacich oboznámil so všeobecnou situáciou, úlohou a cieľmi zamestnania.
Náčelník odboru operácii VePS plukovník gšt. Daniel Zmeko, ktorý je riadiaci zamestnania, operačno-plánovaciu skupinu oboznámil s plánom riadenia štábneho nácviku a následne i so zámerom jeho vykonania.
       Na základe analýzy OPLANu náčelníka Generálneho štábu OS SR, bude spracovaný a vydaný OPLAN veliteľa PS OS SR pre prípravu, nasadenie, udržanie a stiahnutie príspevkov pre NRF 2012 a 2013.


Štábny nácvik veliteľstva  pozemných sílŠtábny nácvik veliteľstva  pozemných sílŠtábny nácvik veliteľstva  pozemných sílŠtábny nácvik veliteľstva  pozemných sílŠtábny nácvik veliteľstva  pozemných síl

Autor: kpt.Mgr. Lenka Bušová , Foto: rtm. Róbert Hložka - Dátum: 10.08.2010
Čítanosť: 12957
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share