Preskocit navigáciu

V súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovosti


V súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovosti

Po víkendových prívalových dažďoch a nepriaznivej situácii na Hornej Nitre, vojaci z pozemných síl, od nedele 15. augusta 2010 pomáhajú miestnemu obyvateľstvu pri odstraňovaní následkov po povodniach.
V pondelok 16. augusta 2010 vo večerných hodinách brigádny generál Pavel Macko, zástupca veliteľa pozemných síl vyhlásil pohotovosť pre 1. mechanizovanú brigádu (mb)Topoľčany a ženijný prápor Sereď. Zároveň bolo zriadené operačné zoskupenie pozemných síl „Západ“ pod velením plukovníka Milana Slezáka, zástupcu veliteľa 1.mb, ktorý osobne koordinuje, zabezpečuje jednotlivé úlohy, súvisiace s pomocou miestnemu obyvateľstvu.
V súčasnej dobe v rámci operácie „Letná búrka – Summer storm“ 120 vojakov z pozemných síl za pomoci techniky v Handlovej odstraňujú zátarasy, čistia vodné toky a pomáhajú pri sprejazdňovaní miestnych komunikácií. Pozemné sily majú k dnešnému dňu v pohotovosti celkom 467 profesionálnych vojakov a 49 ks techniky, ktorí sú pripravení ďalej pomáhať civilnému obyvateľstvu. V prípade potreby sú  pozemné sily  schopné zabezpečiť ďalších 934 profesionálnych vojakov.


V súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovostiV súvislosti s povodňami sú pozemné sily v pohotovosti

Autor: kpt.Mgr. Lenka Bušová , Foto: npor.Ing. Gabriela Škvareninová, rtm. Róbert Hložka - Dátum: 17.08.2010
Čítanosť: 11985
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share