Preskocit navigáciu

Výcvik 11.mprsk sa blíži do finále


Výcvik 11.mprsk sa blíži do finále

V období od 6.septembra do 24.septembra 2010 sú jednotky 11.mechanizovanej práporovej skupiny (11.mprsk) vyvedené vo vojenskom priestore Lešť.
Cieľom sústredenej poľnej prípravy je zladenie 11.mechanizovaného práporu a jemu podriadených podporných prvkov pri plánovaní a vykonaní operácie na podporu mieru na rotnej a prápornej úrovni.
Počas troch týždňov intenzívneho poľného výcviku, splnia jednotky kľúčové zamestnania k dosiahnutiu požadovaných spôsobilostí z taktickej, streleckej a odbornej prípravy jednotlivých druhov vojsk. Vyvrcholením tohto intenzívneho výcviku, bude taktické cvičenie s bojovou streľbou účelového zoskupenia na báze 1.a 2.mechanizovanej roty a taktické cvičenie 3.mechanizovanej roty s využitím prostriedkov živej simulácie MILES 2000.
Na organizácií a podpore výcvikového procesu sa podieľajú i príslušníci veliteľstva a štábu 1.mechanizovanej brigády (1.mb) za riadenia zástupcu veliteľa 1.mb plukovníka Milana Slezáka.
Vo vojenskom priestore Lešť, je vyvedených viac než 750 príslušníkov 1. a 2. mb a taktiež jednotky v priamej podriadenosti veliteľstvám pozemných a vzdušných síl a okrem toho je vyvedených viac než 50 kusov bojovej pásovej a 180 kusov kolesovej techniky.
Tento výcvik je rozhodujúcim obdobím prípravy 11.mechanizovanej práporovej skupiny pred previerkou bojovej pripravenosti formou CREVAL.


Výcvik 11.mprsk sa blíži do fináleVýcvik 11.mprsk sa blíži do fináleVýcvik 11.mprsk sa blíži do fináleVýcvik 11.mprsk sa blíži do fináleVýcvik 11.mprsk sa blíži do finále

Autor: Sekretariát veliteľa PS , Foto: Sekretariát veliteľa PS - Dátum: 09.09.2010
Čítanosť: 11251
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share