Preskocit navigáciu

Odovzdanie velenia pozemných síl


Odovzdanie velenia pozemných síl

V piatok 10. septembra 2010, po viac ako jeden a polročnom pôsobení vo funkcii veliteľa pozemných síl, generálmajor Jaroslav Vývlek, v priestoroch trenčianskych kasárni slávnostne odovzdal funkciu veliteľa generálmajorovi Jánovi Salaganičovi, ktorý z rúk náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) generála Ľubomíra Bulíka prevzal zástavu Slovenskej republiky, ako symbol velenia.
Odovzdávanie funkcie veliteľa Pozemných síl OS SR sa uskutočnilo za prítomnosti ministra obrany Ľubomíra Galka ako aj ďalších hlavných funkcionárov rezortu obrany, verejného života a za symbolickej účasti podriadených útvarov a zväzkov, ktoré boli zastúpené svojimi veliteľmi a zástavníkmi nesúcimi bojové zástavy a zástavy jednotiek.
Minister obrany SR Ľubomír Galko vo svojom príhovore poďakoval odchádzajúcemu veliteľovi pozemných síl za jeho doterajšiu prácu vo funkcii a zdôraznil, že pod jeho velením pozemné sily dosiahli mnoho úspechov, za ktoré mu patrí úprimná vďaka. Novému veliteľovi pozemných síl poprial do novej funkcie veľa síl a pevne verí, že sa zhostí svojej funkcie s plnou vážnosťou a prispeje tým k úspešnému splneniu všetkých úloh pozemných síl.
Generálmajor Ján Salaganič svoju vojenskú kariéru začal v roku 1973, kedy začal štúdium na vojenskom gymnáziu a počas viac ako 30-ročnom pôsobení v ozbrojených silách vystriedal viacero veliteľských funkcií. Naposledy bol náčelníkom štábu riadenia operácií Generálneho štábu OS SR.


Odovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných sílOdovzdanie velenia pozemných síl

Autor: kpt.Mgr.Lenka Bušová , Foto: rtm. Róbert Hložka - Dátum: 10.09.2010
Čítanosť: 12362
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share