Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Rozlúčka s príslušníkmi jednotky UNFICYP


Rozlúčka s príslušníkmi jednotky UNFICYP
V piatok 17. septembra 2010 sa v priestoroch kasárni SNP v Trenčíne uskutočnila slávnostná rozlúčka s príslušníkmi Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR), ktorí odchádzajú plniť úlohy do zahraničnej mierovej operácie UNFICYP Cyprus pod záštitou OSN.
Slávnostnej rozlúčky sa zúčastnili : generálmajor Jaroslav VÝVLEK, generálmajor Ján SALAGANIČ, plukovník Vladimír POLÁČEK ako aj ďalší predstavitelia OS SR.
Do Trenčína sa s vojakmi prišli rozlúčiť rodinní príslušníci, blízky a známy odchádzajúcich vojakov. Generálmajor Jaroslav Vývlek vo svojom príhovore zaželal odchádzajúcim profesionálnym vojakom veľa úspechov pri plnení ich úloh a poďakoval sa im za kvalitnú a svedomitú prípravu. Rovnako v príhovore vyjadril aj poďakovanie ich rodinným príslušníkom, blízkym a známym za ich podporu a porozumenie. V rámci ceremoniálu boli podpísané protokoly o odovzdaní jednotky do podriadenosti Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky.
Na Cyprus odchádza v priebehu septembra 2010 plniť svoje úlohy celkovo 92 vojakov, medzi nimi aj desať žien.  Dve strážne čaty ako aj dôstojníci zaradení do veliteľstva, budú plniť úlohy v jednej z vojenských operácii OSN.
 

Náš kontingent plní úlohy v priestore operačnej zodpovednosti, ako i úlohy pre potreby velenia mierovej misie UNFICYP vyplývajúce z mandátu a poslania mierovej misie. Cieľom misie je zabrániť obnoveniu bojov medzi cyperskými Grékmi a Turkami, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami a prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove. Neoddeliteľnou súčasťou ich pracovnej náplne bude aj ochrana vlastných jednotiek, kempu a pravidelné monitorovanie a zabezpečovanie humanitárnej pomoci.


Rozlúčka s príslušnikmi UNFICYPRozlúčka s príslušnikmi UNFICYPRozlúčka s príslušnikmi UNFICYPRozlúčka s príslušnikmi UNFICYPRozlúčka s príslušnikmi UNFICYPRozlúčka s príslušnikmi UNFICYPRozlúčka s príslušnikmi UNFICYPRozlúčka s príslušnikmi UNFICYPRozlúčka s príslušnikmi UNFICYPRozlúčka s príslušnikmi UNFICYPRozlúčka s príslušnikmi UNFICYPRozlúčka s príslušnikmi UNFICYP

Autor: prpv PS , Foto: rtm. Róbert Hložka - Dátum: 17.09.2010
Čítanosť: 19588
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share