Preskocit navigáciu

Oslavy Dňa ozbrojených síl Slovenskej republiky


Oslavy Dňa ozbrojených síl Slovenskej republiky Víťazstvo slovenského dobrovoľníckeho zboru v bitke s cisárskymi jednotkami pri Brezovej pod Bradlom v roku 1848 prehĺbilo národné povedomie a revolučné cítenie Slovákov. Iniciovalo ďalšie národnooslobodzovacie a národno-emancipačné aktivity, ktoré historicky vyústili do dnešnej slovenskej štátnosti. Práve z týchto dôvodov sa víťazstvo v bitke stalo dátumom pre určenie Dňa Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktorého oslavy sa konajú vo všetkých vojenských posádkach a príslušníci veliteľstva pozemných síl neboli výnimkou.
Už ráno o 7,30 sa začal slávnostný nástup, na ktorom hneď v úvode zazneli slová Rozkazu Prezidenta Slovenskej republiky. Zástupca veliteľa pozemných síl brigádny generál Macko vo svojom príhovore okrem iného zdôraznil, že deň Ozbrojených síl Slovenskej republiky nie je len dňom kedy si pripomíname historické udalosti, ale predovšetkým dňom kedy si môžeme intenzívnejšie uvedomiť to, že služba v OS SR nie je len zamestnaním ale poslaním a kedy vzdávame úctu všetkým tým, pre ktorý sa česť, zmysel pre povinnosť, vlastenectvo a služba vlasti stali životným krédom. Príslušníci veliteľstva pokračovali v oslavách svojho sviatku lámaním športových rekordov v rámci športového dňa veliteľa pozemných síl zavŕšeného spoločným obedom.

Oslavy Dňa ozbrojených síl Slovenskej republiky Oslavy Dňa ozbrojených síl Slovenskej republiky Oslavy Dňa ozbrojených síl Slovenskej republiky Oslavy Dňa ozbrojených síl Slovenskej republiky Oslavy Dňa ozbrojených síl Slovenskej republiky Oslavy Dňa ozbrojených síl Slovenskej republiky

Autor: kpt. Zuzana Halamová , Foto: rtm Robert Hložka - Dátum: 22.09.2010
Čítanosť: 11966
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share