Preskocit navigáciu

Bojová zástava pre 2.mechanizovanú brigádu - AVÍZO


Bojová zástava pre 2.mechanizovanú brigádu - AVÍZO

V piatok 1. októbra 2010 sa o 10.00 hod. pred divadlom Jonáša Záborského v Prešove, uskutoční slávnostný akt zapožičania bojovej zástavy pre 2. mechanizovanú brigádu Prešov, ktorá je symbolom vojenskej cti, statočnosti a slávy.
Slávnostné zapožičanie bojovej zástavy sa uskutoční za prítomnosti ministra obrany Ľubomíra Galka, náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Ľubomíra Bulíka, funkcionárov ministerstva obrany, generálneho štábu a pozvaných hostí.

Súčasťou ceremoniálu bude i slávnostné odovzdanie funkcie veliteľa 2.mechanizovanej brigády. Velenie slávnostne prevezme plukovník gšt. Karol Navrátil od doterajšieho veliteľa brigádneho generála Ondřeja Novosada.
Plukovník gšt. Karol Navrátil doteraz pôsobil na Veliteľstve pozemných síl OS SR vo funkcii náčelníka štábu Veliteľstva pozemných síl.

Účasť zástupcov médií je vítaná, kontaktná osoba: nadporučík Juraj Dobrovič, juraj.dobrovic@mil.sk tel.0960 521 353.

Pre zúčastnených je pripravený bohatý kultúrny program, počas ktorého vystúpia spevácke a hudobné skupiny, folklórne súbory, mažoretky, pre najmenších je pripravený nafukovací hrad a na svoje si prídu aj zberatelia výročných korešpondenčných lístkov, ktoré boli vyrobené výlučne na túto príležitosť. Pre záujemcov je pripravená lezecká stena, statické ukážky techniky a výzbroje 2.mb a dynamické ukážky výcviku.

Srdečne Vás všetkých pozývame a tešíme sa na stretnutie s Vami.



Autor: kpt. Mgr. Lenka Bušová , Foto: ilustračné foto - Dátum: 29.09.2010
Čítanosť: 11920
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share