Preskocit navigáciu

Ženijný tankový most už stojí aj v obci Osuské


Ženijný tankový most už stojí aj v obci Osuské  
Dnes, 20. októbra postavili príslušníci ženijného práporu v Seredi tankový most cez Brezovský Potok  v obci Osuské. Osuské je jedna z obcí , ktoré boli zasiahnuté tohtoročnými povodňami a ktorým pomáha svojimi prostriedkami aj ozbrojené sily Slovenskej republiky. Na úlohu položiť tankový most , ktorý opäť spojí obec s osadou  Rásnik boli určení príslušníci ženijnej čaty  6. ženijnej roty slob. Martin Poliak (operátor TATRA 813 PM) a slob. Juraj Výbošťok. Veliteľom skupiny bol kpt. Pavol Židek, ktorý vykonal prieskum vodnej prekážky, skupinu doplnili ešte rtm. Martin Pavlík a slob. Ivan Odráška (obaja 3. ženijná technická rota). Celý tím vyrazil na plnenie úlohy z priestoru ženijného práporu dnes ráno o 05,30 hod. Po príchode na miesto pokladania mostu sa začalo s prípravou na samotné položenie, aby v čase pred dvanástou hodinou bol tankový most úspešne položený. Veliteľ skupiny odovzdal most starostovi obce.

    Ženijná čata 6. ženijnej roty zo Seredského práporu je od 15. októbra súčasťou cvičenia JOINT GOAL 2010, počas ktorého previerkový tím  CREVAL preveruje pripravenosť mechanizovanej prápornej skupiny na báze 11. mechanizovaného práporu na plnenie úloh v operáciách Severoatlantickej aliancie. Práve postavenie tankového mostu v obci Osuské je jednou z úloh, ktorými je preverovaná pripravenosť ženijnej čaty na prípadné nasadenie.

Ženijný tankový most už stojí aj v obci OsuskéŽenijný tankový most už stojí aj v obci OsuskéŽenijný tankový most už stojí aj v obci OsuskéŽenijný tankový most už stojí aj v obci OsuskéŽenijný tankový most už stojí aj v obci Osuské.Ženijný tankový most už stojí aj v obci Osuské.Ženijný tankový most už stojí aj v obci Osuské.

Autor: nrtm. Ing. Martin Siekela , Foto: kpt. Ing. Pavol Židek - Dátum: 20.10.2010
Čítanosť: 13102
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share