Preskocit navigáciu

DVVŠC s ČVV - SPOLOČNÝ CIEĽ


DVVŠC s ČVV - SPOLOČNÝ CIEĽ

Dňa 22. októbra 2010 bolo ukončené dvojstupňové veliteľsko-štábne cvičenie s čiastočným vyvedením vojsk s názvom „JOINT GOAL“ – „SPOLOČNÝ CIEĽ“. Z 2. mechanizovanej brigády sa cvičenia ako cvičiace jednotky zúčastnili príslušníci 1. palebnej batérie a dvoch prieskumných družstiev samohybného delostreleckého oddielu Michalovce pod velením npor. Jozefa LAPINA. Tieto jednotky začlenené do 11. mechanizovanej prápornej skupiny dosiahli hodnotenie „combat ready“-(bojovo pripravení) na nasadenie. Od januára budúceho roku, budú tieto jednotky v pohotovosti na prípadné nasadenie v rámci balíka síl Severoatlantickej aliancie.

Ako súčasť zabezpečovacích jednotiek boli do cvičenia zapojení príslušníci všetkých priamo podriadených útvarov a jednotiek 2.mb. Vojaci z východného Slovenska zabezpečovali na cvičení spojenie, rozhodcovskú službu, značkovanie a imitáciu, materiálnu a technickú podporu riaditeľstva cvičenia.

Scenár celého cvičenia znázorňoval riešenie krízových situácií vo fiktívnych štátoch, kde je potrebné nastoliť základnú bezpečnosť a stabilitu, postupnú normalizáciu situácie, vykonať podporu humanitárnym organizáciám, čo sa uskutočnilo ako vojenská operácia RESTORE HOPE AND FAITH (obnova viery a nádeje).


 


gfgfgfgfgfgfgfgf

Autor: npor. Dobrovič , Foto: PIO - Dátum: 25.10.2010
Čítanosť: 15879
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share