Preskocit navigáciu

Medaily pre vojakov z operácií ISAF a KFOR


Medaily pre vojakov z operácií ISAF a KFOR
Pamätnými medailami ministra obrany SR za účasť vo vojenských operáciách v Afganistane a Kosove ocenil dnes 17. decembra v Prešove náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl generál Ľubomír Bulík vojakov pri príležitosti ich návratu z vojenských operácií ISAF v Afganistane a KFOR v Kosove.

Na slávnostnom nástupe pred divadlom Jonáša Záborského si za účasť v operácii ISAF medaily z rúk náčelníka Generálneho štábu prevzalo 185 príslušníkov ozbrojených síl SR a v operácií KFOR 141 príslušníkov OS SR. Štyria príslušníci Armády Českej republiky boli ocenení za výbornú spoluprácu v Kosove vojenskou medailou náčelníka Generálneho štábu za službu v mierových pozorovateľských misiách I. stupňa.

Slávnostného aktu sa pri tejto príležitosti zúčastnil aj zástupca veliteľa Spojených síl a veliteľ Pozemných síl Armády Českej republiky plukovník gšt. Štefan Kaleta, veliteľ Pozemných síl ozbrojených síl SR generálmajor Ján Salaganič, náčelník Štábu pre operácie brigádny generál Pavel Macko a ďalší zástupcovia ozbrojených síl SR, zástupcovia miestnej samosprávy a tiež rodinní príslušníci vojakov.
 
„Stáť pred nastúpenými jednotkami, ktorých príslušníci sa v poriadku vrátili z plnenia úloh v zahraničných operáciách, ma ako náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl napĺňa pocitom radosti. S hrdosťou konštatujem, že ste v Afganistane a v Kosove vykonali obrovský kus poctivej a zodpovednej práce. Svojou činnosťou a profesionalitou ste urobili dobré meno Slovenskej republike, ktorú ste vzorne reprezentovali. Som presvedčený o tom, že medzinárodné aliančné operácie - ISAF v Afganistane a KFOR v Kosove - boli pre vás nielen službou svojej vlasti, službou pre ozbrojené sily, ale znamenali pre vás z osobného hľadiska posun vo vašej profesionálnej kariére. Dovoľte mi, aby som Vám všetkým poďakoval za perfektnú prácu, ktorú ste vykonali. Svoju vlasť ste zviditeľnili tým najlepším spôsobom. Verím, že všetci, ktorí sa zúčastňujete tejto slávnostnej chvíle, si dobre uvedomujete dôležitosť a význam Vašej práce,“ uviedol dnes generál Bulík vo svojom príhovore.

V rámci nástupu riaditeľ Vojenského historického ústavu podplukovník Miloslav Čaplovič slávnostne prevzal do zbierkového fondu Vojenského historického múzea bojovú zástavu operácie KFOR, v ktorej ozbrojené sily SR ukončili pôsobenie v novembri tohto roka.
 

Medaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFORMedaily pre vojakov z operácií ISAF a KFOR

Autor: mjr. Milan Vanga , Foto: kpt. Lenka Bušová - Dátum: 17.12.2010
Čítanosť: 13073
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share