Preskocit navigáciu

Viac ako dvesto profesionálnych vojakov si prevzalo ocenenie


Viac ako dvesto profesionálnych vojakov si prevzalo ocenenie

Pamätnými medailami ministra obrany SR za účasť vo vojenských operáciách v Afganistane, v Bosne a Hercegovine a v mierovej misii na Cypre, ocenil príslušníkov OS SR 25. marca 2011 v Rožňave minister obrany Ľubomír Galko a náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl generál Ľubomír Bulík.

Počas slávnostného nástupu na Námestí baníkov v Rožňave, si za účasť v operácii prevzalo pamätné medaily 218 príslušníkov ozbrojených síl SR. Slávnostného aktu sa pri tejto príležitosti zúčastnil i veliteľ pozemných síl ozbrojených síl SR generálmajor Ján Salaganič a ďalší zástupcovia ozbrojených síl SR, zástupcovia miestnej samosprávy a tiež rodinní príslušníci vojakov.

Z operácie ISAF- Afganistan sa vrátilo 109 príslušníkov, z UNFICYPU-Cyprus 111 profesionálnych vojakov a z Bosny a Hercegoviny v operácii EUFOR ALTHEA ukončilo svoje vyslanie mimo územia Slovenska 5 príslušníkov ozbrojených síl.

V rámci ocenenia profesionálnych vojakov, minister obrany spolu s ďalšími hosťami, navštívil útvary pozemných síl - raketometný oddiel (rmo) a prápor radiačno chemickej a biologickej ochrany (prrchbo), ktoré sú dislokované v Rožňave. Počas návštevy spomínaných útvarov, ministra obrany sprevádzal veliteľ pozemných síl generálmajor Ján Salaganič. Ľubomír Galko bol oboznámený s hlavnými úlohami a prioritami útvarov a osobne si prezrel výzbroj a techniku rmo a prrchbo.


Slávnostný nástup na námestí Baníkov v RožňaveSlávnostný nástup na námestí Baníkov v RožňaveSlávnostný nástup na námestí Baníkov v RožňaveSlávnostný nástup na námestí Baníkov v RožňaveViac ako dvesto profesionálnych vojakov si prevzalo ocenenieViac ako dvesto profesionálnych vojakov si prevzalo ocenenieViac ako dvesto profesionálnych vojakov si prevzalo ocenenieViac ako dvesto profesionálnych vojakov si prevzalo ocenenie

Autor: mjr. Ing. Miroslav BELANSKÝ , Foto: Martin BERNÁTH - Dátum: 25.03.2011
Čítanosť: 14436
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share