Preskocit navigáciu

66. výročie víťazstva nad fašizmom


66. výročie víťazstva nad fašizmom

Slovenský zväz protifašistických bojovníkov  organizoval  6. mája 2011 pri príležitosti 66. výročia ukončenia druhej svetovej vojny a víťazstva nad fašizmom pietny akt položenia vencov k Pamätníku osloboditeľov a Pamätníku obetí gestapa na námestí mesta Prešov, ktorého sa zúčastnil aj veliteľ 2.mechanizovanej brigády (2.mb) v Prešove plukovník gšt. Ing. Karol NAVRÁTIL spolu s náčelníkom štábu vrtuľníkového krídla podplukovníkom. Ing. Pavlom KĽÚČEROVSKÝM.
Tento deň sa na námestí Prešova stretlo mnoho tých, ktorí prišli vzdať úctu a vďaku všetkým, ktorý položili svoje životy  počas  najrozsiahlejšieho ozbrojeného konfliktu v dejinách ľudstva – druhej svetovej vojny.  
Majme stále na pamäti  spomienku na Slovákov spolu s príslušníkmi národnostných menšín a etnických skupín žijúcich na území Slovenska, ktorí sa aktívne zapojili do tejto  tragickej vojny a tým sa raz a navždy zapísali do dejín protifašistického odboja.
Predstavitelia mesta Prešov ako aj ďalšie organizácie  Ozbrojené sily nevynímajúc, prispeli k dôstojnému priebehu pietneho aktu nie len jeho organizáciou, ale aj kultúrnymi príspevkami, ktoré vyvolali tichú spomienku v  srdciach zúčastnených na tých, ktorí sa tohto dňa nedožili, ktorí položili svoje životy za našu slobodu.
Pri tejto príležitosti  dňa 9. mája 2011 na slávnostnom zhromaždení veliteľstva 2.mb veliteľ 2.mb  plukovník gšt. NAVRÁTIL prečítal Rozkaz prezidenta Slovenskej republiky k 66. výročiu víťazstva nad fašizmom a vyjadril svoju hrdosť na príslušnosť k Ozbrojeným silám SR, ktoré aj v dnešnej dobe prispievajú o obnoveniu mierového života plnením služobných úloh v zahraničných mierových misiách.
Buďme preto hrdí na svojich predkov, ktorí nielenže prispeli k oslobodeniu s pod fašistickej nadvlády, ale zostávajú trvalým zdrojom národných a vojenských tradícií ozbrojených síl Slovenskej republiky.


66. výročie víťazstva nad fašizmom66. výročie víťazstva nad fašizmom66. výročie víťazstva nad fašizmom66. výročie víťazstva nad fašizmom66. výročie víťazstva nad fašizmom66. výročie víťazstva nad fašizmom66. výročie víťazstva nad fašizmom66. výročie víťazstva nad fašizmom

Autor: DSV , Foto: DSV - Dátum: 09.05.2011
Čítanosť: 11455
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share