Preskocit navigáciu

Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi


Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi
Aj tento rok oslávili príslušníci ozbrojených síl Slovenskej republiky sviatok všetkých detí, tentokrát na futbalovom ihrisku v Čadci. Išlo v poradí už o 14. ročník podujatia s názvom „Deň detí s ozbrojenými silami Slovenskej republiky“.
Na aktivite sa podieľali pozemné sily OS SR personálom v počte 109 profesionálnych vojakov, z ktorého 41 osôb zabezpečovalo usporiadateľskú službu pre všetky zúčastnené zložky. O statické ukážky vojenskej výzbroje a techniky sa postarali jednotky 1. mechanizovanej brigády, ženijný prápor, prápor radiačnej chemickej a biologickej ochrany (prRCHBO)  a v menšej miere aj 2. mechanizovaná brigáda, pričom celkový počet vyčlenenej techniky z podriadenosti pozemných síl OS SR bol 21 kusov.
 
Príležitosť sadnúť si do Aligátora, pozrieť sa dovnútra vyhodnocovacieho zariadenia mobilného VYMOB či odfotiť sa na bojovom vozidle pechoty BVP-2 využilo počas aktivity veľa detí. Deti zaujali aj dynamické ukážky, najmä ukážka sústredenej paľby mechanizovaného družstva na vrtuľník. Táto ukážka bola spojená s vysadnutím mechanizovaného družstva z BVP-2 a jeho nasadnutím na BVP-2 a vykonali ju príslušníci 11. mechanizovaného práporu. Rovnako 11. mechanizovaný prápor sa prezentoval aj ukážkou „Weapon handling“, čiže manipuláciou so zbraňou. Pozornosť detí upútali aj ukážky 12. mechanizovaného práporu, konkrétne „Potláčanie davu“ a „Boj zblízka“. Ženisti zo Serede zaujali deti, ale aj dospelých dynamickou ukážkou činnosti odmínovacieho zariadenia Božena.
Na aktivite sa okrem pozemných síl podieľali aj vzdušné sily a sily výcviku a podpory v spolupráci s Vojenskou políciou, Policajným zborom, Hasičským a záchranným zborom, Mestskou políciou Čadca, Slovenským červeným krížom a Odborovým zväzom potravinárov SR. O vydarenej spolupráci všetkých zúčastnených zložiek nasvedčovali úsmevy na perách detí a spokojné tváre ich rodičov.

Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi Deti svoj sviatok oslávili s profesionálnymi vojakmi

Autor: CIMIC/VePS , Foto: CIMIC/VePS - Dátum: 06.06.2011
Čítanosť: 11912
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share