Preskocit navigáciu

Premostenie riečky v Lažanoch


Premostenie riečky v Lažanoch

        Po ukončení prípravných prác na zabezpečenie premostenia brehov riečky v obci LAŽANY bol dnes v podvečerných hodinách položený automobilový vojenský most T-813/ AM-50, za prítomnosti  zastupujúceho starostu obce p. Martina MIŠKUFA a podplukovníka Jana STAVROVSKÉHO náčelníka štábu 2. mechanizovanej brigády (2.mb), ktorej podriadená jednotka – ženijná rota celú akciu zabezpečovala.
        Sprejazdnenie cestnej komunikácie v obci a jej prepojenie s hlavnou cestou medzi obcami Svinia a Jarovnice  vyriešilo problém so zabezpečením príjazdu záchranných vozidiel prvej pomoci, hasičských vozidiel, ako i vozidiel PZ SR v prípade nepredvídateľných situácii. Rovnako bude možne začať s opravou súčasného železobetónového prefabrikovaného mosta, ktorého statika je narušená prasklinami. Premostenie bolo realizované iba 13 metrov od pôvodného mosta čím nevznikne problém s riešením komplikovanej obchádzkovej trasy  a s presmerovaním cestnej premávky cez tento úsek.
       Mostný prostriedok vyčlenený od VÚ Nemecká zapožičalo obci ministerstvo obrany, na čas nevyhnutný pre opravu pôvodného mosta. Osadenie mostného prostriedku zabezpečili príslušníci ženijnej roty Michalovce 2.mechanizovanej brigády. Ženijnú skupinu riadil rotmajster SPIŠAK, ktorý so svojim tímom premostili rieku za necelých 20 minút. Šikovnosť skupiny rtm. SPIŠAKA veľmi pozitívne hodnotil aj pplk. STAVROVSKÝ náčelník štábu brigády, ktorý celý proces položenia mostovky monitoroval.
       „Opäť sa potvrdila dobrá spolupráca Ozbrojených síl s civilným sektorom pri zabezpečovaný vzniknutých mimoriadnych situácii spôsobených živelnými pohromami. Som presvedčený, že naše jednotky aj v tomto prípade potvrdili svoju odbornosť a pripravenosť zvládať úlohy domáceho krízového manažmentu„ poznamenal pplk. STAVROVSKÝ.


Premostenie riečky v LažanochPremostenie riečky v LažanochPremostenie riečky v LažanochPremostenie riečky v LažanochPremostenie riečky v LažanochPremostenie riečky v LažanochPremostenie riečky v LažanochPremostenie riečky v LažanochPremostenie riečky v LažanochPremostenie riečky v LažanochPremostenie riečky v LažanochPremostenie riečky v Lažanoch

Autor: DSV 2.mb , Foto: 2.mb - Dátum: 22.06.2011
Čítanosť: 13770
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share