Preskocit navigáciu

Účasť chemikov na cvičení PLEŠIVEC 2011


Účasť chemikov na cvičení PLEŠIVEC 2011
V utorok 13. septembra 2011 sa uskutočnilo dvojstupňové súčinnostné cvičenie PLEŠIVEC 2011 s medzinárodnou účasťou, ktorého sa zúčastnili aj príslušníci práporu radiačno  chemickej a biologickej ochrany (rchbo).
Cvičenie prebiehalo na železničnej stanici v obci Plešivec za riadenia prednostu Obvodného úradu Košice. Cieľom zamestnania bolo precvičiť súčinnosť všetkých zložiek integrovaného záchranného systému, vrátane OS SR.
Priebeh cvičenia bol zasadený do situácie, kde na základe dostupných informácií o situácii na železničnej stanici v Plešivci, bola potvrdená hrozba vzniku mimoriadnej situácie s odpálením nástražných výbušných systémov, umiestnených na cisternových vagónoch nákladného vlaku s následným únikom toxicko priemyselno chemických látok. Úlohou práporu rchbo,  bolo vyčlenenými silami a prostriedkami sa presunúť do priestoru železničnej stanice Plešivec a vykonať dekontamináciu kontaminovaného terénu.
Príslušníci práporu rchbo svojou účasťou na tomto cvičení vzorne reprezentovali možnosti a spôsobilosti OS SR v oblasti domáceho krízového manažmentu.

Účasť chemikov na cvičení PLEŠIVEC 2011Účasť chemikov na cvičení PLEŠIVEC 2011Účasť chemikov na cvičení PLEŠIVEC 2011Účasť chemikov na cvičení PLEŠIVEC 2011Účasť chemikov na cvičení PLEŠIVEC 2011Účasť chemikov na cvičení PLEŠIVEC 2011

Autor: prrchbo , Foto: prrchbo - Dátum: 13.09.2011
Čítanosť: 10047
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share