Preskocit navigáciu

Výcvik v prekonávaní vodnej prekážky


Výcvik v prekonávaní vodnej prekážky

V dňoch 5.-20.júna 2006 prebieha vo vojenskom výcvikovom priestore Lešť výcvik pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky v prekonávaní vodnej prekážky. Zamestnanie je jedným z vyvrcholení výcviku mechanizovaných a tankových jednotiek a jeho zameranie na prekonávanie vodnej prekážky je z hľadiska zabezpečenia zvládnutia všetkých technických parametrov vojenskej techniky a výzbroje neoddeliteľnou súčasťou výcviku pozemných síl.

Územie Slovenska, ako aj možné priestory nasadenia mimo našej republiky sú popretkávané vodnými tokmi a profesionálni vodiči bojovej techniky a obsluha vojenskej techniky musí mať nielen teoretické znalosti, ale aj praktické skúsenosti zo zamestnaní v teréne pri prekonávaní vodných tokov a vo využívaní technických a taktických vlastností pridelenej bojovej a dopravnej techniky.

Kým v predchádzajúcich rokoch bol tento druh výcviku zameraný najmä na výcvik vodičov pásovej bojovej techniky, v tomto roku sa pozemné sily zamerali na prekonávanie vodnej prekážky v zostave ucelenej jednotky s dôrazom na jej prekonávanie aj v nočných hodinách. Výcvik bude vykonávaný pod taktickým námetom a zúčastnia sa ho nielen posádky bojových vozidiel pechoty, ale i ďalších podporných vozidiel, ktoré má vo výzbroji mechanizovaná jednotka. 

V rámci výcviku  bude dňa 12.júna 2006 organizované ukážkové zamestnanie pre významných hostí.

© text a foto: mjr. Vladimír Voštiar


FotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 07.06.2006
Čítanosť: 16850
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share