Preskocit navigáciu

Nový veliteľ v ŽILINE


Nový veliteľ v ŽILINE

Dňa 3.júla 2006 v ŽILINE za účasti náčelníka štábu pozemných síl OS SR plukovníka Ing. Karola Navrátila bol príslušníkom 5. pluku peciálneho určenia PS OS SR Žilina oficiálne predstavený nový veliteľ pluku podplukovník gšt. Ing. Marián DEMČÁK, ktorý patrí medzi prvých dvoch príslušníkov pozemných síl, ktorí absolvovali Kurz národnej bezpečnosti v Národnej akadémii obrany v Liptovskom Mikuláši a ktorý bol oficiálne ukončený minulý týždeň a slávnostnej ceremónii sa osobne zúčastnil prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič. Druhým absolventom kurzu je podplukovník gšt. Ing. Daniel ZMEKO, ktorý bude pôsobiť vo funkcii nášelníka štábu mechanizovanej brigády v Prešove.

Plukovník Navrátil vo svojom príhovore pri uvedení pplk. gšt. Demčáka, zaželal novému veliteľovi a príslušníkom pluku, veľa zdravia, elánu pri plnení náročných úloh a úspechy pri napĺňaní Cieľov síl stanovených pre pluk v Žiline. Zároveň poďakoval zástupcovi veliteľa mjr. Ing. Milanovi SALAJOVI za vzorné plnenie úloh , ktorý pluku z poverenia do príchodu nového veliteľa velil.

Pán podplukovník gšt. Ing. Marián DEMČÁK sa narodil 23.decembra 1966 v Snine, v roku 1989 ukončil VV PV Vyškov a bol premiestnený k VVO na funkciu veliteľa čaty preiskumného práporu. V rokoch 1991 až 2003 pôsobil vo funkciách veliteľa roty, štábu práporu, neskôr štábnych funkciách 2. armádneho zboru a mechanizovanej brigády v Prešove. V roku 2002 ukončil v Liptovskom Mikuláši UK II. Od 1.júla 2003 do 1.septembra 2005 vykonával funkciu veliteľa pspr PS OS SR v Bardejove. Je ženatý, otec dcéry, býva v Prešove.

Text: kpt. Ján Turčan

Foto: kpt. Róbert Matis


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 04.07.2006
Čítanosť: 16162
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share