Preskocit navigáciu

Siedma rotácia pripravená pre Irak


Siedma rotácia pripravená pre Irak

Už siedma rotácia pre Irak sa predstavila na slávnostnom nástupe v piatok 18. augusta 2006 na Divadelnom námestí v Martine . Ženijná jednotka o 102 vojakoch, medzi ktorými je aj jedna žena, bola slávnostne odovzdaná z podriadenosti Veliteľstva Pozemný síl OS SR do podriadenosti tábu riadenia operácií generálneho štábu OS SR.

 

S odchádzajúcimi vojakmi sa prišli rozlúčiť minister obrany SR František Kašický a náčelník generálneho štábu OS SR generálporučík Ľubomír Bulík, predstavitelia generálneho štábu a pozemných síl OS SR no nechýbali ani rodiny a známi príslušníkov jednotky. Náčelník štábu riadenia operácií G brigádny generál Jaroslav Vývlek a náčelník štábu Veliteľstva pozemných síl plukovník Karol Navrátil podpísali zápisnicu prepodriadenia jednotky.

 

Plánovaný výcvik už siedmej rotácie bol zabezpečený veliteľstvom pozmených síl. Do Iraku sa pripravovalo 102 príslušníkov. Prvý krát v histórii misie Iracká sloboda patrí medzi nich aj žena, psychologička majorka Žaneta Rusnáková. Do Iraku odchádzajú pod velením majora Miroslava Gardla.

 

Text: kpt. Zuzana Halamová

Foto: npor. Mário Pažický


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 21.08.2006
Čítanosť: 19349
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share