Preskocit navigáciu

Rotácia v operácii OSN UNFICYP


Rotácia v operácii OSN UNFICYP

   Jednotka odchádzajúca na plnenie úloh do operácie OSN UNFICYP na ostrove Cyprus sa predstavila na slávnostnej rozlúčke vo štvrtok  14. septembra 2006 pred Divadlom Jonáša Záborského v PRE OVE. Jednotka zložená z 85 vojakov, medzi ktorými je aj šesť žien, bola slávnostne odovzdaná z podriadenosti Veliteľstva Pozemných síl OS SR do podriadenosti tábu riadenia operácií Generálneho štábu OS SR. Operácia OSN trvá už od roku 1964 a Ozbrojené sily SR na nej participujú od roku 2001. S odchádzajúcimi vojakmi sa do Prešova prišli rozlúčiť minister obrany SR František KA ICKÝ, náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Ľubomír BULÍK, veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Milan MAXIM, veliteľ mechanizovanej brigády PS OS SR plukovník generálneho štábu Ján SALAGANIČ, primátor mesta Prešov pán Milan BENČ, predstavitelia štátnej správy a samosprávy, členovia Klubu generálov a  Zväzu vojakov SR.

  Na slávnostnej rozlúčke nechýbali ani rodiny a  známi odchádzajúcich vojakov a zástupcovia médií. Náčelník štábu riadenia operácií G brigádny generál Jaroslav VÝVLEK a Veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Milan MAXIM slávnostne podpísali protokol prepodriadenia jednotky.

  Generálmajor Milan MAXIM vyzval vojakov k  ostražitosti, predvídavosti a k dodržiavaniu všetkých opatrení slúžiacich na ich ochranu a k  úspešnému splneniu ich poslania v zóne oddeľujúcej cyperských Grékov a Turkov. Všetkým zaželal pevné zdravie, rozhodnosť a odvahu pri plnení úloh a po úspešnom ukončení misie šťastný návrat domov.Príslušníci jednotky opustia Slovensko v najbližších dňoch a na Cypre vystriedajú svojich kolegov, ktorých slávnostné privítanie je naplánované  na 9.októbra 2006 v Michalovciach.

 

Text: npor. Lenka TIŇOVÁ

Foto: npor. Lenka TIŇOVÁ a kpt. Ján TURČAN

 


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 18.09.2006
Čítanosť: 14866
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share