Preskocit navigáciu

Ocenenie 22. mechanizovaného práporu Michalovce


Ocenenie 22. mechanizovaného práporu Michalovce

V stredu dňa 15. novembra 2006 sa v  priestoroch 22. mechanizovaného práporu Michalovce uskutočnil  slávnostný akt zapožičania historického názvu útvaru prezidentom Slovenskej republiky. Historický názov „MICHALOVSKÝ MECHANIZOVANÝ  PRÁPOR“ je druhým najvyšším ocenením prezidenta SR po zapožičaní bojovej zástavy, ktorý bol 22.mechanizovanému práporu Michalovce priznaný.

Pri  tejto príležitosti príslušníkom 22. mechanizovaného práporu Michalovce bolo zároveň udelené  ocenenie mesta Michalovce. Primátor mesta Michalovce Ing. Jozef BOBÍK dekoroval bojovú zástavu útvaru stuhou s čestným  názvom “MESTO MICHALOVCE“. Za účasti náčelníka vojenskej kancelárie prezidenta SR plk. Ing. Jaroslava MURÍŇA, náčelníka tábu personálneho manažmentu G OS SR brigádneho generála Ing. Miroslava KOVÁČA, náčelníka   tábu PS OS SR plukovníka Ing. Karola NÁVRATILA, veliteľa 2. mechanizovanej brigády Prešov plk. gšt. Ing. tefana MEČÁRA ako aj ďalších hostí ocenenie prevzal zástupca veliteľa 22. mechanizovaného práporu Michalovce mjr. Ing. Róbert FUNTÁĽ s  poďakovaním za profesionalitu, zodpovednosť a disciplínu preukázanú pri plnení stanovených úloh doma i v zahraničí.

  

         Príslušníci 22. mechanizovaného práporu nadväzujú na tradície svojich predchodcov, čím potvrdzujú historickú spätosť a prepojenosť na 20. peší pluk, ako aj ďalších jeho pokračovateľov. Charakteristickým znakom tejto historickej skutočnosti je že takmer stabilným sídlom ich dislokácie, spočiatku len veliteľstva a postupne aj ostatných organických jednotiek, ako aj ich predchodcov je mesto Michalovce.

          Zapožičanie historického názvu 22.mechanizovanému práporu Michalovce zaväzuje všetkých jeho príslušníkov prejavovať hrdosť na svoj útvar, druh vojska, mesto a región, ďalej rozvíjať národné a vojenské tradície ozbrojených síl SR a posilňovať spoluprácu medzi orgánmi štátnej správy a orgánmi územnej samosprávy mesta Michalovce.

 

Text a foto: npor. Ing. Mária Sakáčová


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 15.11.2006
Čítanosť: 14583
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share