Preskocit navigáciu

Riaditeľ tandardizačnej agentúry NATO vo VePS


Riaditeľ   tandardizačnej agentúry NATO vo VePS

Zástupca veliteľa pozemných síl OS SR plukovník gšt. Ján SALAGANIČ prijal dňa 6.decembra 2006 na pôde veliteľstva pozemných síl v Trenčíne riaditeľa tandardizačnej agentúry NATO (NSA) generálmajora Juliana MAJA pri príležitosti jeho trojdňovej návštevy Slovenska. Rokovania a osobných rozhovorov sa zúčastnil aj jeho osobný priateľ generálporučík v.v. Július HUMAJ.

 

Plukovník SALAGANIČ oboznámil riaditeľa so stavom štandardizácie v pozemných silách, ktorá bola plnohodnotne začatá vstupom SR do NATO a v pozemných silách koordinovaná odborom tvorby doktrín štandardov a predpisov. Administratívna implementácia štandardov a doktrín bude zavŕšená do konca roka 2007 a hlavné zameranie bude na prijatie a implementáciu doktrín ďalšej generácie, k čomu je vypracovaný tzv. „Manažment štandardizácie pozemných síl OS SR na roky 2007 až 2010“.

 

Riaditeľ NSA ocenil významný pokrok, ktorý slovenské ozbrojené sily dosahujú v aplikácii štandardizačných dokumentov NATO. tandardizácia umožňuje budovať interoperabilitu pre spoločné pôsobenie v širokom spektre operácií NATO a Európskej únie.

 

Autor: mjr. Ing. Vladimír Voštiar


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 07.12.2006
Čítanosť: 13188
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share