Preskocit navigáciu

Ženisti na 24-hodinovom potápaní družstiev


Ženisti na 24-hodinovom potápaní družstiev

Dňa 17. - 18.03.2007 sa uskutočnili v bazéne Fakulty telesnej výchovy a športu v Bratislave preteky v 24-hodinovom potápaní družstiev s medzinárodnou účasťou, na ktorých sa zúčastnili aj príslušníci Ženijného práporu PS Sereď.

Zúčastnilo sa ho 9 súťažiacich tímov. Úlohou jednotlivých družstiev bolo preplávať čo najdlhšiu vzdialenosť pod vodou za 24 hodín v kompletnom potápačskom výstroji. Bola to súťaž, ktorá vyžadovala a zároveň preverila kvalitnú fyzickú pripravenosť, taktickú prípravu a celkove maximálne nasadenie jednotlivých členov tímu. Počas celej súťaže bolo nutne podávať vo vode maximálny výkon, pretože každé poľavenie by znamenalo prepad a stratu jednej z vedúcich pozícii.

Potapačsko-prieskumné družstvo žpr PS v zložení:

vedúci tímu:   čat. Michal Sčepkoasistent vedúceho tímu:     des. Vladimir Budačlenovia tímu : por. Ing. Lubomir Pavúk, des. Michal Fodor, des. Mario Polák, slob. Ivan Stojanov, voj. Branislav Lipták, voj. Michal Choluj, voj. Igor Molnár, voj. Marek Urbančok.

Potapačsko-prieskumné družstvo žpr PS skončilo ako najlepšie družstvo zo Slovenskej republiky a v celkovom hodnotení sa umiestnilo na 2. mieste hneď za Maďarským tímom, ktoré bolo zložene z profesionálnych plavcov.

Na treťom mieste sa umiestnilo domáce družstvo FTVS Bratislava. Dĺžka odplávanej vzdialenosti vojenského tímu bola 69.000 m.

Aj týmto dosiahnutým výsledkom môžeme prezentovať  kvalitnú a vysokú odbornú a fyzickú pripravenosť príslušníkov ženijného práporu PS Sereď.

 

Autor : čat. Michal Sčepko, žpr PS SereďFoto : autor

 


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 21.03.2007
Čítanosť: 14187
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share