Preskocit navigáciu

Naše základné bojové zručnosti boli preverené


Naše základné bojové zručnosti boli preverené

Priestory Posádkového cvičiska a strelnice Ruská Nová Ves dnes opäť ožili. Na ich pôde sa totiž vykonávala zdokonaľovacia príprava príslušníkov veliteľstva 2. mechanizovanej brigády a veliteľov priamo podriadených útvarov. Cieľom zamestnania bolo preskúšanie základných bojových zručností profesionálnych vojakov 2.mb, ktoré riadil náčelník odboru G-3 veliteľstva 2.mb pplk. Ing. Jozef Ivan.
Previerka sa skladala zo šiestich riadiacich pracovísk, na ktorých sa vykonávali prípravy zamerané na strelecké, ženijné, poradové, zdravotnícke, riadiace a taktické zručnosti. Z prítomných sa vytvorili skupiny, ktoré sa postupne vystriedali na všetkých pracoviskách. Overenie riadiacej práce pozostávalo z písomného preskúšania, ktoré obsahovalo dvadsaťpäť teoretických otázok. Profesionálni vojaci boli taktiež preskúšaní vo svojej zručnosti v streľbe vo dvojici z miesta a za pohybu, zostavovaním roznetu ohňom, z poradových cvikoch a pohyboch so zbraňou, prvej pomoci či vykonaní zaistenia. Pred začatím zdokonaľovacej prípravy boli všetci zúčastnení oboznámení s dodržiavaním bezpečnostných opatrení.
Splnenie jednotlivých cieľov a úloh prekontroloval  zástupca veliteľa brigády plk. Ing. Martin Michalko, ktorý v závere vyjadril svoju spokojnosť s priebehom zamestnania. Príslušníci brigády si počas šesťhodinového preskúšania overili a upevnili svoje vedomosti z vybraných oblastí. Ich výsledky z dnešného dňa budú súčasťou záverečného hodnotenia profesionálnych vojakov SR.


Naše základné bojové zručností jednotlivca boli preverenéNaše základné bojové zručností jednotlivca boli preverenéNaše základné bojové zručností jednotlivca boli preverené

Autor: Bc. Lucia Navratilová , Foto: Autor - Dátum: 16.11.2011
Čítanosť: 11093
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share