Preskocit navigáciu

V Prešove Oslavy Dňa víťazstva nad fašizmom


V utorok 8. mája 2007 sa uskutočnia v Prešove oslavy Dňa víťazstva nad fašizmom. Podujatie organizuje Ministerstvo obrany SR v spolupráci s mestom Prešov. Osláv sa osobne zúčastní aj minister obrany František Kašický, ktorý odovzdá 20. veteránom II. svetovej vojny a 5. veteránom mierových operácií Odznak vojnového veterána.

 

Oslavám Dňa víťazstva nad fašizmom venuje Ministerstvo obrany SR veľký význam. Podobné podujatia organizuje ministerstvo aj v iných mestách. Napríklad v pondelok 7. mája 2007 o 17.00 hod. minister obrany SR Kašický položí veniec spolu s predsedom vlády SR Robertom Ficom pri pamätníku na bratislavskom Slavíne.

 

V Prešove začína program o 10.00 hod. Účastníci osláv uvidia prelet vrtuľníkov, pozemnú vojenskú techniku, ukážky boja z blízka, zlaňovania príslušníkov vojenskej polície a predstavenie kynológov z Hronseku.

Počas podujatia budú hrať folklórne súbory Jánošík a arišan a divákom zahrajú aj skupiny No Name, The Clear a hudobník Marián Čekovský. Tiež sa Vám predstaví tanečná skupina Grimmy. Nielen pre deti budú pripravené rôzne atrakcie ako sú bungee jumping, paintball a airsoft. Pre najmenších budú pripravené veľké nafukovadlá.

 

Príchod ministra obrany SR Františka Kašického na Hlavnú ulicu v Prešove je očakávaný o 14.30 hod. Približne o 16.00 hod. bude pán minister odovzdávať odznaky vojnového veterána v PKO na Hlavnej ulici.

 

Autor: Tlačové oddelenie MO SR - Dátum: 4. mája 2007



Autor: Turčan Ján - Dátum: 07.05.2007
Čítanosť: 10973
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share