Preskocit navigáciu

Rozlúčili sme sa s decembrovou rotáciou ISAF Afganistan


Rozlúčili sme sa s decembrovou rotáciou ISAF Afganistan

V piatok 25. novembra 2011 sme sa v priestoroch 22. mechanizovaného práporu rozlúčili s vojakmi odchádzajúcimi plniť úlohy v operácii ISAF – Afganistan. Vojenského nástupu, ktorý bol organizovaný pri tejto príležitosti, sa zúčastnil veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Ing. Ján SALAGANIČ a veliteľ 2. mechanizovanej brigády pozemných síl OS SR plukovník gšt. Ing. Karol NAVRÁTIL.

„Čas, ktorý strávite mimo svojho domova, bude relatívne krátky, ale zároveň dlhý pre vašich najbližších. Pevne verím, že rodinné zázemie, ktoré teraz dočasne opúšťate, prekoná dobu odlúčenia a po splnení úloh sa všetci vrátite domov,“ týmito slovami sa rozlúčil s nastúpenými vojakmi veliteľ pozemných síl.

K príslušníkom odchádzajúcich jednotiek sa prihovoril aj ustanovený veliteľ kontingentu pplk. Ing. Róbert PLÁVKA, ktorý svoj príhovor ukončil slovami nádeje, že sa po skončení misie vrátia všetci k svojim rodinám živí a zdraví.
Nastúpené jednotky, pozostávajúce z veliteľstva slovenského kontingentu (SLOVCON), národného podporného prvku (NSE), dvoch čiat strážnej jednotky (SJ KAF), multifunkčnej ženijnej roty (mfžr), operačného výcvikového tímu (OMLT) a príslušníkov veliteľských štruktúr, tvorí 174 profesionálnych vojakov, ktorí budú plniť do júna 2012 úlohy ochrany základne KAF (letisko KANDAHÁR), pokračovať v odmínovaní, rekonštrukcii a výstavbe tejto základne a zastávať vybrané funkcie na jednotlivých úrovniach velenia operácie ISAF. Počas tejto rotácie odlietajú do tejto náročnej operácie aj štyri príslušníčky Ozbrojených síl SR.
Na záver vojenského nástupu vykonali príslušníci decembrovej rotácie ISAF slávnostný pochod a so slovami šťastného návratu sa s nimi rozlúčili hlavní predstavitelia Ozbrojených síl SR a v neposlednom rade ich najbližší.

Ďalšie fotografie zo slávnostnej rozlúčky


Rozlúčili sme sa s decembrovou rotáciou ISAF AfganistanRozlúčili sme sa s decembrovou rotáciou ISAF AfganistanRozlúčili sme sa s decembrovou rotáciou ISAF AfganistanRozlúčili sme sa s decembrovou rotáciou ISAF AfganistanRozlúčili sme sa s decembrovou rotáciou ISAF AfganistanRozlúčili sme sa s decembrovou rotáciou ISAF AfganistanRozlúčili sme sa s decembrovou rotáciou ISAF Afganistan

Autor: por. Mgr. Činčárová , Foto: npor. Ing. Vajda, por. Mgr. Činčárová - Dátum: 25.11.2011
Čítanosť: 12787
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share