Preskocit navigáciu

Mikuláš, Mikuláš čo nám dáš?


Mikuláš, Mikuláš čo nám dáš?

Deti rodín profesionálnych vojakov veliteľstva 2. mechanizovanej brigády a jej podriadených rôt dislokovaných v prešovskej posádke dnes strávili príjemný večer so Svätým Mikulášom v Posádkovom klube v Prešove.
Mikuláš si so sebou, ako už každoročne, priniesol pomocníkov, čerta a dobrých anjelov, ktorí mu pomáhali s batohom darčekov pre deti. Čertík „Neposeda“ behal pomedzi deti a podľa čertovského desatora robil deťom šarapatu. Niektoré sa snažil postrašiť, iné zafúľal svojimi rukami od sadze, až pokiaľ mu Svätý Mikuláš nepohrozil, že ho už ďalší rok medzi deti nevezme.
Očká malých divákov horeli zvedavosťou, čo sa bude diať a čím ich Mikuláš obdaruje. Chvíľu napätia pred rozdeľovaním darčekov vyplnili slečny strigy  zo skupiny BOUNCE, ktoré zatancovali tanec čarodejníc. Po nich pribehli na parket malí čertíci z materských škôl Prešova a svojím tancom dali roztatárenému čertovi najavo, že sa ho ani trochu neboja. V závere kultúrneho programu vystúpila skupina CHICAGO a predviedla svoj moderný scénický tanec.
  Konečne nastala chvíľa, na ktorú každý čakal. Svätý Mikuláš sa ujal slova, prizval si každé dieťa k sebe, aby zistil, či si za svoje dobré skutky zaslúži darček.  Mnohí odvážlivci neváhali svojim spevom či básničkou presvedčiť Mikuláša o svojej snaživosti po celý rok. A podarilo sa im to. Najmenších priviedli k Mikulášovi mamy a otcovia, nik neobišiel naprázdno.  Každé dieťa si s usmevom na tvári odnieslo balíček s výslužkou od Mikuláša.

Svätý Mikuláš tešíme sa na teba aj na budúci rok.
 
Celé podujatie pre deti organizoval Posádkový klub Prešov pod vedením vedúceho klubu pána Mikuláša HORVÁTHA v súčinnosti s duchovným veliteľstva 2.mb mjr. Jozefom MICHALOVOM.


MikulášMikulášMikulášMikulášMikulášMikulášMikulášMikuláš

Autor: DSV 2.mb , Foto: DSV 2.mb - Dátum: 02.12.2011
Čítanosť: 10903
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share