Preskocit navigáciu

Po šiestich mesiacoch opäť na slovenskej pôde


Po šiestich mesiacoch opäť na slovenskej pôde

Na letisku Poprad dnes v popoludňajších hodinách pristálo prvé očakávané lietadlo s 134 príslušníkmi jednotiek vracajúcimi sa z vojenskej operácie ISAF, ktorí od júna 2011 pôsobili na základni v Kandahare v Afganistane. Na letisku ich privítal zástupca veliteľa PS OS SR brigádny generál Ing. Ondřej NOVOSAD a veliteľ 2. mechanizovanej brigády (2.mb) plukovník gšt. Ing. Karol NAVRÁTIL spolu s náčelníkom štábu 11. mechanizovaného práporu (11.mpr) majorom Ing. Milanom CVIKOM, v súčasnosti povereným velením 11.mpr.

Návrat júnovej rotácie je realizovaný dvoma letmi. Dnešným príletom bola prepravená strážna jednotka KAF (11.mpr) a multifunkčná ženijná rota pod velením kapitána Ing. Jozefa KASLA, zložená v prevažnej väčšine z príslušníkov ženijnej roty 2.mb. Počas zajtrajšieho dňa bude prepravený ďalší zostávajúci personál júnovej rotácie.
Cítiť, po šiestich mesiacoch, chladný a hlavne bezprašný decembrový vzduch, urobiť prvé kroky opäť doma na slovenskej pôde prinieslo spokojnosť a radosť na tvárach navrátilcov. Na teplotný rozdiel medzi miestom ich doterajšieho pôsobenia a domovom si budú istý čas privykať. Pri pohľade na zasnežené Tatry si však vydýchli. Sú opäť doma. 

 Ďalšie kroky  rotujúcej jednotky povedú priamo z letiska Poprad do Novej Polianky, kde budú vojaci umiestnení do karanténneho prostredia po dobu 5 dní v špecializovanom ústave pre pľúcne choroby.

Slávnostné privítanie vojakov pri príležitosti ich návratu z operácie ISAF sa uskutoční 14.decembra 2011 v Martine v priestoroch 11.mpr so začiatkom o 09,45 hod.

Fotky z letiska Poprad



Autor: DSV 2.mb , Foto: VePoD 2.mb - Dátum: 07.12.2011
Čítanosť: 11365
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share