Preskocit navigáciu

VIP deň prTC 12.mprsk


VIP deň prTC 12.mprsk

Súčasťou prTC 12. mprsk s NSE bol dňa 23. októbra 2007 v priestoroch VVP Lešť „VIP day“ veliteľa pozemných síl generálmajora Milana Maxima.

V priebehu tohto dňa sa minister obrany František Kašický, štátny tajomník Jaroslav Baška, Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generál Ľubomír Bulík a mnoho ďalších predstaviteľov rezortu a jednotlivých veliteľstiev  oboznámili s priebehom cvičenia, výstrojom, technikou i vybavením cvičiacich vojsk a ich pripravením zvládať niektoré špecifické operácie, ktoré môžu plniť v zahraničných misiách.

 

Prítomných zaujala taktiež ukážka činnosti jednotky na Check Pointe pri vyjednávaní s demonštrantami a pri odrážaní útoku agresora. Ako povedal minister obrany, vláda minulý týždeň schválila posilnenie účasti Ozbrojených síl SR v zahraničných misiách. O úlohy, ako je napríklad potláčanie davu a iné ďalšie úlohy, je podľa rozhodnutia vlády SR rozšírený mandát slovenských vojakov v silách KFOR v Kosove.

Na záver ukážok bolo vykonané reálne vyvádzanie 12. mprsk z priestoru rozmiestnenia a jej presun. Napriek nepriaznivému daždivému počasiu pripravené ukážky prispeli k prehĺbeniu vedomostí a doterajších znalostí o činnosti jednotiek pozemných síl v budúcich operáciách.  


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 24.10.2007
Čítanosť: 11059
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share