Preskocit navigáciu

Novoročná kvapka krvi


Novoročná kvapka krvi

Dnes 10. januára 2012 sa v priestoroch veliteľstva 2. mechanizovanej brigády opäť uskutočnil odber krvi pod názvom „Novoročná kvapka krvi“.
 Na základe pozvania veliteľa brigády plukovníka gšt. Ing. Karola NAVRÁTILA Národná transfúzna služba pobočka Prešov odobrala krv dobrovoľným darcom v posádke Prešov.
 Odberu krvi sa zúčastnil aj zástupca brigády plukovník MICHALKO spolu s príslušníkmi veliteľstva 2. mechanizovanej brigády, roty podpory velenia, prieskumnej roty a práporu logistickej podpory. Celkovo sa odberu krvi zúčastnilo 38 darcov  medzi ktorými boli aj 4 ženy. Brigáda generála Rudolfa Viesta tak darovala skoro 8 litrov najvzácnejšej tekutiny – krvi.
 „Krvi nikdy nie je dosť, a pri dnešnej vysokej nehodovosti na cestách, a realizácií rôznych operácií je potrebné jej množstvo stále doplňovať. Nikdy nevieme či ju práve my nebudeme potrebovať, aby nám zachránila život. Je len na zvážení každého z nás, kto ešte nie je darcom, či sa chce o ňu podeliť a tak prispieť k  záchrane ľudí  v ohrození života. V našich radoch je  v súčasnosti veľa darcov, preto verím že ich počet bude i naďalej narastať a upevní túto tradíciu u 2.mechanizovanej brigády,“ povzbudil zúčastnených plukovník NAVRÁTIL
Záchrana ľudského života, bez ohľadu na spôsob akým je realizovaná, je vždy tým najšľachetnejším skutkom, aký môže človek pre iného urobiť. Niekedy  netreba urobil veľa, stačí len darovať kúsok seba.


Novoročná kvapka krviNovoročná kvapka krviNovoročná kvapka krviNovoročná kvapka krvi

Autor: DSV 2.mb , Foto: 2.mb - Dátum: 10.01.2012
Čítanosť: 10524
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share