Preskocit navigáciu

VÝCVIK PONTÓNOVEJ ROTY ŽENIJNÉHO PRÁPORU


VÝCVIK PONTÓNOVEJ ROTY ŽENIJNÉHO PRÁPORU

V dňoch 19.-29.mája 2008 je vykonávaný v priestoroch obcí Kráľová nad Váhom a Dlhá nad Váhom sústredený výcvik 1.pontónovej roty ženijného práporu Sereď. Jednotka je  po prvýkrát vyvedená na sústredenom výcviku v priestore, kde v dávnej minulosti na vybudovaných brodoch cvičili pontónové jednotky našej armády ale aj armád okolitých štátov.

Je to výborná náhrada za výcvik, ktorý mal byť organizovaný vo vojenskom výcvikovom priestore Lešť, pretože výcvik na tečúcej vode je oveľa náročnejší ako výcvik na stojatej vode. Na druhej strane však vojaci získajú oveľa väčšie praktické skúsenosti.

Úlohou roty je zladiť a skoordinovať činnosť veliteľov na všetkých stupňoch velenia a zároveň činnosť čiat pri stavbe mostových a prievozových prepravísk s pomocou pontónovej mostovej súpravy a plavidlových prepravísk s pomocou PTS 10 (pásový transportér stredný).

Jednotka je ubytovaná v poľnom tábore, výborným spôsobom sa aklimatizovala, a plní výcvikové úlohy výborným spôsobom aj napriek nepriaznivému počasiu.

 

Text a foto : npor. Ing. Róbert Dlugoš


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 23.05.2008
Čítanosť: 14156
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share