Preskocit navigáciu

Júnová príprava rotácie mfžr ISAF je v plnom prúde


Júnová príprava rotácie mfžr ISAF je v plnom prúde
V rámci svojich kontrolných dní na podriadených útvaroch a zväzkoch dnes veliteľ pozemných síl navštívil ženijný prápor v Seredi. Generálmajor Ján Salaganič, sa počas svojej kontroly predovšetkým zameral na výcvik multifunkčnej ženijnej roty (mfžr), ktorá sa v súčasnej dobe pripravuje na júnovú rotáciu do vojenskej operácie ISAF v Afganistane. Zároveň si osobne si pozrel prípravný výcvik tejto jednotky, ktorý bol zameraný na docvičenie základných bojových zručností určených príslušníkov mfžr prevažne z iných zložiek OS SR. Taktiež vykonal kontrolu výcviku na posádkovom cvičisku Váh, kde sa zameral na kontrolu odborného výcviku a taktiež sa zaujímal  o možnosti výcviku pri nájdení a likvidácii nástražných výbušných systémov.
 
Ženijný prápor v súčasnej dobe pripravuje do vojenskej operácie ISAF v Afganistane 80 profesionálnych vojakov. Poslaním multifunkčnej ženijnej roty počas nasadenia v operácii ISAF je rekonštrukcia vzletových pristávacích plôch, opravy a budovanie ostatných letiskových plôch, odmínovanie na plochách a cestných komunikáciách.

Júnová príprava rotácie mfžr ISAF je v plnom prúdeJúnová príprava rotácie mfžr ISAF je v plnom prúdeJúnová príprava rotácie mfžr ISAF je v plnom prúdeJúnová príprava rotácie mfžr ISAF je v plnom prúdeJúnová príprava rotácie mfžr ISAF je v plnom prúdeJúnová príprava rotácie mfžr ISAF je v plnom prúde

Autor: Sekretariát Vel PS , Foto: Sekretariát Vel PS - Dátum: 18.01.2012
Čítanosť: 9212
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share