Preskocit navigáciu

Veliteľ brigády vyhodnotil činnosť za posledné obdobie


Veliteľ brigády vyhodnotil činnosť za posledné obdobie

Velitelia priamo podriadených útvarov a jednotiek brigády si dnes spoločne zasadli za stôl s veliteľom brigády plukovníkom gšt. Karolom Navrátilom, aby spoločne zhodnotili plnenie úloh u svojich útvarov a jednotiek za posledné obdobie a zároveň s veliteľom prerokovali realizáciu svojich zámerov v plnení prioritných úloh v oblasti medzinárodného krízového manažmentu (MKM), či poukázali na problémové oblasti, ktoré sa zatiaľ pri realizácií prípravy do MKM vyskytli.
 Porady veliteľa brigády sa zúčastnili aj hlavní funkcionári veliteľstva brigády,  s ktorými útvary a jednotky úzko kooperujú a to nie len v tejto prioritnej oblasti prípravy vojsk  do zahraničných vojenských operácií.
  Veliteľ v úvode predostrel zúčastneným úlohy vyplývajúce z porady veliteľa PS OS SR. Majoritný časový priestor bol však venovaný hodnoteniu prípravy jednotiek do vojenskej operácie ISAF Afganistan. Každý z veliteľov útvarov pripravujúcich niektorú z rotácií  z realizáciou v roku 2012, informoval veliteľa brigády o etape prípravy svojej jednotky. Spolu s príslušníkmi veliteľstva konzultovali otázky personálne, logistické  či otázky bezpečnosti informácií týkajúce sa zaradených jednotlivcov.
 V ďalšej časti porady veliteľ upozornil na úlohy najbližšieho obdobia a na ich dôslednú prípravu.
„Je dôležité venovať pozornosť spracovaniam služobných hodnotení  podriadených. Buďte preto dôslední a ohodnoťte ich veľmi konkrétne. Majte na pamäti, že je vo vašich rukách, s akým personálom budeme realizovať naše priority,“ apeloval veliteľ brigády na všetkých zúčastnených vo veliteľských funkciách.
 V závere porady velitelia útvarov a jednotiek zovšeobecnili niekoľko vzniknutých udalosti a objasnili spôsoby ich riešenia.
   Porada veliteľa brigády je jedným z efektívnych prostriedkov, ktoré brigáde napomáhajú využívať skúsenosti  celkov, ale i jednotlivcov pre realizáciu  ďalších aktivít na stále vyššej úrovni.


Veliteľ brigády vyhodnotil činnosť za posledné obdobieVeliteľ brigády vyhodnotil činnosť za posledné obdobieVeliteľ brigády vyhodnotil činnosť za posledné obdobieVeliteľ brigády vyhodnotil činnosť za posledné obdobie

Autor: DSV 2.mb , Foto: DSV 2.mb - Dátum: 23.01.2012
Čítanosť: 10914
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share