Preskocit navigáciu

Topoľčianska posádka privítala náčelníka Generálneho štábu OS SR


Topoľčianska posádka privítala náčelníka Generálneho štábu OS SR

Prvýkrát po svojom vymenovaní do funkcie navštívil 25. januára 2012 náčelník Generálneho štábu (NGŠ) OS SR generálmajor Peter VOJTEK posádku Topoľčany. Počas návštevy 1. mechanizovanej brigády ho sprevádzal veliteľ PS OS SR generálmajor Ján SALAGANIČ.

Generálov na pôde brigády privítal zástupca veliteľa 1. mechanizovanej brigády plukovník Zoltán IBOŠ, veliteľ práporu logistickej podpory a hlavní funkcionári veliteľstva a štábu brigády. Počas úvodného brífingu plukovník IBOŠ informoval NGŠ o hlavných výcvikových cieľoch a rozhodujúcich úlohách brigády na rok 2012. V následnej diskusii boli rozobrané limitujúce faktory pri ich plnení. Po skončení oficiálnej časti si NGŠ prezrel priestory veliteľstva a štábu brigády a objekty Jaselských kasární vrátane priestorov práporu logistickej podpory 1.mb, ktorý je dislokovaný v posádke Topoľčany.

Ďalší program pokračoval v priestoroch posádkovej strelnice LIPOVNÍK, ktorá slúži na výcvik jednotiek pôsobiacich nielen v posádke Topoľčany, ale aj pre ostatné jednotky OS SR, vojenskej polície a taktiež zložkám väzenskej a justičnej stráže.

Na záver svojej návštevy vyjadril NGŠ spokojnosť s pripravenosťou príslušníkov brigády na plnenie dôležitých cieľov v nasledujúcom období a vyzdvihol vysokú profesionalitu a prístup k plneniu náročných úloh.

Program v posádke Topoľčany po odchode NGŠ pokračoval návštevou veliteľa pozemných síl OS SR u práporu logistickej podpory, kde veliteľ útvaru podplukovník Erik HARTMANN podal brífing o splnení stanovených úloh vo výcvikovom roku 2011 a vyčlenení síl a prostriedkov pre plnenie stanovených priorít v nastávajúcom roku 2012. Generálmajor SALAGANIČ zhodnotil pripravenosť práporu na plnenie stanovených cieľov a poprial veľa úspechu k plneniu množstva úloh.


návšteva NGŠnávšteva NGŠnávšteva NGŠnávšteva NGŠnávšteva NGŠnávšteva NGŠnávšteva NGŠnávšteva NGŠnávšteva NGŠnávšteva NGŠnávšteva NGŠnávšteva NGŠ

Autor: VSD skCIMIC 1.mb , Foto: rtm. Pavol FRTÚS - Dátum: 25.01.2012
Čítanosť: 11838
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share