Preskocit navigáciu

Odborný výcvik multifunkčnej ženijnej roty v Seredi


Odborný výcvik multifunkčnej ženijnej roty v Seredi
Vo výcvikových priestoroch ženijného práporu v Seredi prebieha od 13. februára výcvik príslušníkov multifunkčnej ženijnej roty ISAF rotácie jún 2012.
Odborný a vševojskový výcvik  je zameraný na osobitosti a potreby jednotky predurčenej k plneniu úloh v špecifickom prostredí Afganistanu. Personál je podrobený všestrannej odbornej príprave zameranej v objeme 149 výcvikových hodín najmä na odtarasovacie práce, stavebné práce a zdravotnícke zabezpečenie špecifické pre cieľovú oblasť. Velitelia sú navyše precvičovaní v plánovaní, organizovaní a riadení činnosti svojich jednotiek pre špecifické podmienky misie ako aj v spracovávaní riadiacej a výkazovej dokumentácie podľa štandardov NATO.  Úsilím je cvičiacim odovzdať čo najväčšie množstvo poznatkov a skúseností z predchádzajúcich nasadení v misií či z kurzov, ktoré svojím zameraním dopĺňajú zručnosti vojaka nasadzovaného do prostredia súčasného Afganistanu, ako sú COIN (protipovstalecké operácie) a  C-IED (opatrenia proti nástražným výbušným systémom).  

Odborný výcvik multifunkčnej ženijnej roty v Seredi Odborný výcvik multifunkčnej ženijnej roty v Seredi Odborný výcvik multifunkčnej ženijnej roty v Seredi Odborný výcvik multifunkčnej ženijnej roty v Seredi Odborný výcvik multifunkčnej ženijnej roty v Seredi Odborný výcvik multifunkčnej ženijnej roty v Seredi Odborný výcvik multifunkčnej ženijnej roty v Seredi

Autor: nrtm. Martin Siekela , Foto: nrtm. Martin Siekela - Dátum: 21.02.2012
Čítanosť: 8333
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share