Preskocit navigáciu

2.mechanizovaná brigáda bilancovala výcvikový rok


2.mechanizovaná brigáda bilancovala výcvikový rok
Dvojdňového vyhodnotenia uplynulého výcvikového roka u 2. mechanizovanej brigády,  sa zúčastnil aj veliteľ pozemných síl generálmajor Ján Salaganič.
 
V rámci veliteľského zhromaždenia, ktoré sa koná v michalovskej posádke veliteľ pozemných síl  bilancoval výcvikový rok 2011 z pohľadu svojich priorít vo vzťahu k 2. mechanizovanej brigáde.  Konštatoval, že priority a hlavné úlohy, ktoré boli brigáde stanovené, boli aj splnené. Kladne hodnotil, že veliteľ brigády plukovník gšt.  Karol Navrátil vo svojom rozbore poukázal okrem pozitív aj na nedostatky, ktoré boli počas plnenia úloh v minulom roku identifikované.
Veliteľ pozemných síl  vo svojom vystúpení  ďalej ocenil prístup veliteľa brigády k riešeniu zložitých situácii, jeho konštruktívnu kritiku voči kvalite splnenia niektorých úloh a jeho schopnosť viesť brigádu k čerpaniu  poznatkov z praktických skúsenosti. Poďakoval veliteľovi brigády a tiež všetkým príslušníkom brigády, ktorí prispeli k zviditeľneniu brigády a tým aj pozemných síl v pozitívnom svetle aj napriek ťažkým podmienkam, v ktorých je nutné úlohy plniť. Generálmajor Ján Salaganič do výcvikového roku 2012 príslušníkom 2. mechanizovanej brigády, zaželal  veľa úspechov, no pripomenul aj to, že ani tento rok nebude z pohľadu pridelených zdrojov ideálny a je na veliteľoch všetkých stupňov,  aby výcvik týmto zdrojom efektívne prispôsobili. Okrem iného zdôraznil význam poddôstojníkov a nižších dôstojníkov v procese riadenia vojenských jednotiek v zmysle kréda: "Poradovosť, disciplína, výcvik .
 
Druhý deň veliteľského zhromaždenia pokračoval praktickými ukážkami, ktoré boli zamerané na zvyšovanie predpísaných spôsobilostí s dôrazom na mechanizované jednotky.
 

2.mechnaizovaná brigáda bilancovala výcvikový rok 2.mechnaizovaná brigáda bilancovala výcvikový rok 2.mechanizovaná brigáda bilancovala výcvikový rok 2.mechanizovaná brigáda bilancovala výcvikový rok 2.mechanizovaná brigáda bilancovala výcvikový rok 2.mechanizovaná brigáda bilancovala výcvikový rok

Autor: Sekretariát Vel PS , Foto: npor. Michal Vajda - Dátum: 22.02.2012
Čítanosť: 10185
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share