Preskocit navigáciu

Konečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF Afganistan


Konečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF Afganistan

Dnes v popoludňajších hodinách privítal na popradskom letisku veliteľ 2. mechanizovanej brigády (2.mb)  plukovník gšt. Ing. Karol NAVRÁTIL spolu so zástupcom veliteľa 11.mpr Martin majorom Ing. Alexandrom SCHOBEROM 75 príslušníkov minuloročnej septembrovej rotácie po ukončení plnenia úloh v operácií ISAF Afganistan.

Prvá časť septembrovej rotácie je už šťastlivo doma.  Prílet druhej časti rotácie očakávame v nabližších dňoch.

Profesionálni vojaci boli bezprostredne po pristáti prevezení do Vysoko špecializovaného ústavu pre pľúcne choroby v Novej Polianke kde strávia najbližších 5 dní v karanténnom prostredí.
Slávnostné privítanie príslušníkov septembrovej rotácie pri príležitosti ich návratu z operácie ISAF sa uskutoční dňa 30.marca 2012 na námestí Osloboditeľov v Michalovciach so začiatkom o 10,00 hod.

V rámci minuloročnej septembrovej rotácie pôsobilo za posledných 6 mesiacov v operácii ISAF Afganistan celkom 147 profesionálnych vojakov oboch mechanizovaných brigád pozemných síl OS SR.  Prevahu však tvorili príslušníci 22.mechanizovaného práporu Michalovce (94 vojakov z podriadenosti 2.mb), ktorý zastrešoval celkovú prípravu a výcvik strážnych jednotiek  pôsobiacich na oboch základniach v Tarin Kowte a Kandaháre.


Návrat septembrovej rotácie z operácie ISAFNávrat septembrovej rotácie z operácie ISAFNávrat septembrovej rotácie z operácie ISAFNávrat septembrovej rotácie z operácie ISAFKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF Afganistan

Autor: npor. Ing. Jana Téglašiová , Foto: des. Gdovinová - Dátum: 21.03.2012
Čítanosť: 12050
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share