Preskocit navigáciu

Konečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF Afganistan


Konečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF Afganistan

V stredu 21.marca 2012 v popoludňajších hodinách na popradskom letisku pristáli profesionálni vojaci , ktorí pôsobili vo vojenskej operácii ISAF v Afganistane.  

Priamo ne letisku ich osobne privítal veliteľ 2. mechanizovanej brigády plukovník gšt.  Karol Navrátil v sprievode zastupujúceho veliteľa  11. mechanizovaného práporu (11.mpr Martin) majora Alexandra Schobera. Prvá časť -  75 príslušníkov  minuloročnej septembrovej rotácie  pod velením kapitána Miroslava Neduchala (11.mpr Martin)  je už šťastlivo doma a druhá časť rotácie priletí vo štvrtok 22. marca 2012. Bezprostredne po prílete boli profesionálni vojaci prevezení do ústavu pre pľúcne choroby v Novej Polianke , kde sa v najbližších dňoch podrobia vyšetreniam.
 
V rámci minuloročnej septembrovej rotácie pôsobilo za posledných 6 mesiacov v operácii ISAF Afganistan celkovo  147 profesionálnych vojakov oboch mechanizovaných brigád pozemných síl. Prevahu však tvorili príslušníci 22.mechanizovaného práporu Michalovce (94 vojakov z podriadenosti 2.mb), ktorý zastrešoval celkovú prípravu a výcvik strážnych jednotiek pôsobiacich na oboch základniach v Tarin Kowte a Kandaháre.
 
Slávnostné privítanie príslušníkov septembrovej rotácie pri príležitosti ich návratu z operácie ISAF sa uskutoční  30.marca 2012 v Michalovciach.  
 

Návrat septembrovej rotácie z operácie ISAFNávrat septembrovej rotácie z operácie ISAFNávrat septembrovej rotácie z operácie ISAFNávrat septembrovej rotácie z operácie ISAFKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanKonečne doma - návrat z vojenskej operácie ISAF Afganistan

Autor: kpt. Lenka Bušová, npor. Jana Téglašiová , Foto: des. Gdovinová - Dátum: 21.03.2012
Čítanosť: 12047
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share