Preskocit navigáciu

Výcvik v preprave po železnici


Výcvik v preprave po železnici

V súlade s plánom prípravy sa 4. apríla 2012 uskutočnila praktická časť výcviku v preprave po železnici. Teoretická časť tohto zamestnania sa za riadenia dôstojníka Strediska vojenskej dopravy z Košíc a staršieho dôstojníka logistiky 21. zmiešaného mechanizovaného práporu – npor. Ing. Miroslava BLAHUTA uskutočnila dňa 3. apríla 2012 v priestoroch klubu práporu. Na tomto zamestnaní boli príslušníkom práporu objasnená teória k zabezpečeniu i samotnému prevozu techniky, materiálu, ale aj osôb prostriedkami ŽSR.
Praktická časť svojím charakterom nadväzovala na teoreticky objasnené zásady, metodiku či dokumentáciu procesu prepravy osôb, materiálu a techniky prostriedkami železníc. V priestore zamestnania bola predvádzaná ukážka výstavby univerzálnej nakladacej oceľovej rampy (UNOR), výcvik vodičov a veliteľov vozidiel pri pohybe techniky na železničných vozňoch. Riadiaci iných pracovísk oboznamovali zúčastnených okrem iného aj s označením jednotlivých príslušníkov nakladacej skupiny, špecifikovali úlohy bojového zabezpečenie v priestore nakládky a vykládky. Nemenej dôležitým pracoviskom bolo pracovisko č.3, na ktorom boli objasňované zásady a spôsob preberania železničných vozňov. Na pracovisku č.5 bola vykonávaná ukážka upevňovania kolesovej techniky.
V závere zamestnania sa zúčastnení oboznámili s nakladaním ťažkej pásovej techniky tanku T-72 a bojového vozidla pechoty BVP-1. Aj tejto praktickej časti sa zúčastnili všetci príslušníci práporu za účasti zástupcu veliteľa práporu – mjr. Ing. Mariána MAKAYA a riadenia zastupujúceho náčelníka logistiky práporu – npor. Ing. Miroslava BLAHUTA. Na priebeh zamestnania dohliadal dôstojník Strediska vojenskej dopravy Košice.


Výcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železnici

Autor: 2. mechanizovaná brigáda , Foto: 2. mechanizovaná brigáda - Dátum: 04.04.2012
Čítanosť: 10083
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share